Puigdemon en l'acte amb els alcaldes al Palau de la Generalitat
Puigdemont en l'acte amb els alcaldes al Palau de la Generalitat

Puigdemont agraeix als alcaldes de l'1-O la determinació per fer "un país lliure"

El president de la Generalitat ha fet costat als alcaldes que defensen el referèndum en un acte reivindicatiu al Palau de la Generalitat

RedaccióActualitzat

La Generalitat homenatja els alcaldes que defensen el referèndum. En l'acte reivindicatiu a la plaça Sant Jaume, el govern els ha rebut a Palau i el president Puigdemont els ha agraït tot el compromís i determinació amb l'1-O.

Puigdemont ha fet un llarg agraïment als alcaldes:

"Us vull agrair alcaldes i alcaldeses que vau respondre massivament i immediatament a la crida que el govern va fer d'ençà que el Parlament va aprovar la llei. Us vull agrair que no us vau deixar arronsar per les primeres amenaces que venien, conscients que en vindrien de noves. Us vull agrair que no us han tremolat les cames amb les primeres citacions de les fiscalia. I us vull agrair el compromís que avui demostreu perquè arribem a l'1 d'ocubre com el que volem ser, una democràcia, un país lliure, un país on la gent es pugui expressar amb tota normalitat" 

El president de la Generalitat ha assegurat que l'acte d'avui és una "demostració no de força, sinó de dignitat, de fermesa, de persistència". I davant de tota la solidaritat ha avisat el govern espanyol que no pot subestimar la força del poble:

"No subestimin la força del poble de Catalunyua. Poden tenir moltes masses i molts boes i moltes lleis, però no us tenen a vosaltres. No tenen al poble de Catalunya. No subestimin la força d'un poble que ha pres la decisió de decidir"

Puigdemont diu que l'Estat té por d'aquest alcaldes que, diu, "defensen la llibertat de tots els ciutadans de Catalunya":

"Us temen a vosaltres el dia 2, perquè hi sereu, al costat dels vostres veïns. I no estareu sols, perquè ells seran amb vosaltres. Aquesta cadena de baules solidíssimes ha estat la garantia fonamental de la transformació democràtica d'una societat"

 

En la presentació de l'acte, el vicepresident Junqueras ha dit que es conjuren per poder votar:

"La millor manera de defensar el dret de vot és exercir-lo, la millor manera de defensar el dret de reunió és reunint-se i que la millor manera de defensar la llibertat d'expressió és expressant. I que ens conjurem, que vol dir que ens jurem als uns als altres, que estem al servei d'aquest poble i de la seva llibertat i la democràcia"

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut