Puigdemont a la Delegació Catalana a París
Puigdemont a la Delegació Catalana a París
París

Puigdemont acusa la diplomàcia espanyola de malparlar de Catalunya amb els diners dels catalans

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha començat un viatge de dos dies a París, en què tindrà diversos contactes polítics i farà una conferència a l'Escola de Ciències Polítiques Sciences-Po.

En la visita a la delegació catalana a París, Puigdemont ha posat en relleu el paper de la diplomàcia civil arreu del món per contrarrestar, afirma, un Estat que va clarament a la contra de les reivindicacions pacífiques i democràtiques de Catalunya:

"La diplomàcia espanyola la paguem perquè ens vagi a la contra"

Puigdemont acusa directament el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, de malparlar dels catalans:

"Un ministre que es passeja pel món a malparlar de nosaltres, a intentar desfer el relat democràtic que els catalans expliquem quan anem pel món."

Viatja acompanyat del conseller d'Exteriors, Raül Romeva. Davant la colònia catalana, ha dit que no busca encara cap reconeixement, però destaca la importància que té explicar el moment que viu Catalunya a l'exterior. 

El president de la Generalitat també s'ha referit a la decisió de la Fiscalia de querellar-se contra Carme Forcadell. Carles Puigdemont ha qualificat la decisió d'inadmissible.


"Avui, justament, el fiscal general ha ordenat querellar-se contra la presidenta del Parlament, la qual cosa és inadmissible i contrari a la voluntat democràtica dels catalans. Això s'afegeix a la greu crisi política que travessa Espanya, sense govern des de fa gairebé un any després de dues eleccions consecutives. El rebuig a dialogar i a negociar el procés català testimonia la manca de maduresa demcoràtica de l'estat espanyol."
 

Un pilar aixecat pels Castellers de París ha rebut el president a la delegació de la Generalitat, on s'ha reunit amb la colònia catalana a la capital. francesa.

 

Anar al contingut