Barcelona

Puigcercós respon a Carod que deixa el govern per garantir-ne l'estabilitat

Després d'avaluar els divuit mesos al capdavant de la Conselleria de Governació i d'Administracions Públiques, Joan Puigcercós ha manifestat que li hagués agradat acabar la legislatura, tot i que s'ha mostrat convençut que el seu successor, Jordi Ausàs, continuarà la seva tasca i fins i tot la millorarà. D'altra banda, Puigcercós ha contradit Josep-Lluís Carod-Rovira i ha manifestat que la seva decisió de deixar l'executiu és personal i que la seva decisió sí que té relació amb el govern. El fins ara conseller ha afirmat, a més, que deixant el càrrec de conseller de Governació contribueix a garantir l'estabilitat i la continuïtat de l'executiu.

Actualitzat

Puigcercós ha manifestat que la seva decisió és la millor per beneficiar Esquerra Republicana, així com per estabilitzar el govern i garantir-ne la seva continuïtat. Un govern que, segons ha dit, ha fet una gran feina davant la situació complexa amb la qual s'ha trobat pel desenvolupament de l'Estatut i per l'augment de la població. "Es tracta del govern necessari per situar Catalunya al llindar del segle XXI", ha manifestat el fins ara conseller.

A més, tot i que ha volgut deixar de banda la polèmica per la seva decisió d'abandonar el govern en la seva última compareixença com a conseller, Puigcercós ha assegurat que es tracta d'una decisió personal i ha reconegut que la va comunicar al president, José Montilla, abans que a l'executiva del partit. En concret, ha justificat, li va comunicar al president que es plantejava deixar l'executiu i que la decisió definitiva quedava en mans de l'executiva d'ERC. Tanmateix, qualifica de polèmica absurda el debat obert sobre si va consultar o no amb el líder d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, la seva decisió de deixar el càrrec per dedicar-se al partit.

Sigui com sigui, Puigcercós ha promès "col·laboració" amb el govern català, tot i que ara com a diputat, i ha manifestat que el president entenia "perfectament" la seva decisió. Pel que fa a la seva relació amb Montilla, Puigcercós ha afirmat: "Ja m'ha demanat el mòbil nou, vostè ja m'entén".

D'altra banda, el secretari general d'ERC s'ha mostrat convençut que el seu successor, Jordi Ausàs, continuarà la seva tasca i fins i tot la millorarà. I és que, segons ha destacat, Ausàs coneix l'administració, té discurs, i sobretot coneix les polítiques i el territori.

Entre les feines portades a terme en aquest primer any i mig de legislatura, Puigcercós ha destacat l'encarrilament del model d'equilibri territorial, la relació més estreta amb els municipis, l'esforç pel voluntariat i les telecomunicacions i la modernització de l'administració.

Puigcercós, que aquest dimarts ha participat en l'últim Consell de Govern i s'ha acomiadat dels seus companys de govern, ha agraït la col·laboració de tots els membres de l'executiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut