Madrid

PSOE i C's modifiquen el text de l'acord, mentre PP i Podem li neguen cap mena de futur

El pacte fixava les indemnitzacions per acomiadament improcedent entre 20 i 25 dies, però ho han canviat a 20 i 33 dies, com fins ara

Actualitzat

PSOE i Ciutadans han modificat l'acord per a la investidura hores després d'haver-lo signat. Un dels aspectes que havia generat més polèmica, les indemnitzacions per acomiadament improcedent en el nou contracte que proposa el pacte, l'anomenat "estable i progressiu", es mantindran en els actuals 20 i 33 dies. Aquest aspecte, criticat per Podem, finalment quedarà tal com estava. El pacte proposa reduir la tipologia de contractes existents actualment, una quarantena, a només tres: el contracte fix, el contracte de formació i el contracte "estable i progressiu", que és un contracte temporal d'un màxim de dos anys de durada.

Fonts del PSOE han explicat que, "per error", l'acord incloïa que les indemnitzacions en aquests acomiadaments improcedents serien d'entre 20 i 25 dies. En la nova versió del pacte, les indemnitzacions queden entre 20 i 33 dies, com fins ara.

Aquest dimarts a la tarda, el PSOE havia acusat Podem d'utilitzar "documents que són mentida" sobre l'abaratiment de l'acomiadament. 

La investidura, una missió impossible, de moment

El pacte PSOE-Ciutadans significarà que Pedro Sánchez s'asseguri els vots de 130 diputats, però el "no" manifest de PP i de Podem li assegura també l'oposició de 188 diputats, suficient tant en primera votació com en segona per frustrar la seva elecció com a president del govern en el debat d'investidura.

De moment, entre la resta de diputats, Sánchez només té segur un sol vot a favor, el de Nueva Canarias. De la resta, els 2 de IU-UP i els 4 de Compromís ja han anunciat que votaran que no, igual que els 17 d'ERC i de DiL. El PNB no s'ha pronunciat encara.

De tota manera, sense el suport directe o indirecte –amb una abstenció– de PP o de Podem, l'acord no té cap possibilitat de prosperar. La intenció manifesta de Ciutadans és aconseguir que sigui el PP el que s'abstingui. Aquest dimecres Pedro Sánchez, a preguntes dels periodistes, no va voler valorar aquesta possibilitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut