Madrid

Domènech: "El PSOE ha decidit caminar cap al fracàs o cap a la gran coalició"

Domènech assegura que l'acord amb Ciutadans pretén fer "polítiques econòmiques de dretes per fer polítiques socials d'esquerres"

RedaccióActualitzat

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha assegurat que mantindran la "mà estesa" al PSOE per formar un "govern de canvi" després del 5 de març, data en què està prevista la segona votació de la investidura de Pedro Sánchez. Ho ha afirmat després que Podem ha suspès les negociacions amb els socialistes de cara a aquesta investidura arran del pacte PSOE-Ciutadans.

Domènech ha afirmat que el 5 de març es veurà si hi ha una "gran coalició" o bé "si els votants del PSOE van votar per això o algú va pensar que estava fent política i estava fent només aritmètica i aquesta aritmètica es demostra fracassada". "El PSOE ha decidit caminar cap al fracàs o cap a la gran coalició", ha conclòs.

En declaracions al Congrés, el diputat de la formació lila ha considerat que l'acord "reintrodueix el contracte únic, encara que sigui de forma parcial" i ha qualificat de "gairebé un sarcasme" que es parli d'una pujada del salari mínim d'almenys un 1%. L'acord consisteix, ha dit Domènech, a fer "polítiques econòmiques de dretes per fer polítiques socials d'esquerres" i això, ha afegit, és "impossible".

Sobre la celebració d'un referèndum a Catalunya, el dirigent d'esquerres ha denunciat que Ciutadans, cinquena força política al Parlament, se situï "en contra de la voluntat del 80% dels catalans".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut