Un miler de persones protesten a Badalona contra l'augment abusiu dels lloguers
Protesta contra el fons voltor Azora a Badalona

Protesta a Badalona contra "les pràctiques especulatives" dels fons d'inversió Azora

Un miler de veïns de cinc ciutats s'han manifestat per denunciar l'augment abusiu dels lloguers

RedaccióActualitzat

Protestes a Badalona contra els anomenats "fons voltor". Un miler de persones s'han manifestat per l'augment abusiu dels lloguers. Denuncien "les pràctiques especulatives" del fons d'inversió Azora. Diuen que els apugen la quota un 80% en blocs de pisos de 5 ciutats: Barcelona, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Granollers.

La manifestació ha arrencat a la plaça de la Vila i s'ha dirigit al bloc de pisos del carrer Providència, afectat per l'augment abusiu dels lloguers. Entre els manifestants hi havia alguns dels 250 afectats per un d'aquests fons que té uns 15.000 habitages en propietat.

El fons Azora va comprar la propietat el juliol, i a l'agost ja va enviar notificacions amb l'increment del lloguer de 1.000 a 1.800 euros.

Una de les famílies afectades denuncien pressions perquè retirin les pancartes amb les que protesten:

"No volen saber res, ens diuen que traiem les pancartes perquè si no no ens renoven. Ens estan coaccionant. Però no deixarem de lluitar. Ho intentarem almenys."

"T'envien burofax, ens pressionen. Hi ha alguns veïns que ja els hi han dit que no els renovaran."

 

 

Un miler de persones protesten a Badalona contra l'augment abusiu dels lloguers
Un miler de persones ha participat a la protesta (ACN/Carola López)


L'Ajuntament de Badalona vol negociar amb Azora, però al mateix temps fa costat als veïns en els seus drets bàsics. Ho explica l'alcalde de la ciutat, Álex Pastor:

"El compromís era que la negociació no podia ser col·lectiva sinó individual, però aquí nosaltres no hi passem. Per això estem aquí per donar suport als veïns i veïnes de Badalona. Ens és igual que siguin d'Azora o d'altres 'fons voltor'. Per tant estem aquí amb ells empenyent amb força, com també ho estem amb altres municipis que estan en la mateixa situació."


El Sindicat de Llogateres reclama una regulació dels lloguers que, seguint l'exemple de Berlín, abaixi fins als preus del 2014. Un centenar d'entitats ja han firmat el manifest d'aquesta iniciativa.

 

 

ARXIVAT A:
Mercat immobiliari
Anar al contingut