Barcelona

Protecció Civil demana prudència davant l'alerta de pluges fortes en les pròximes hores

Un episodi de pluges fortes s'acosta a Catalunya. La Generalitat ha activat el Pla Inuncat en previsió dels ruixats intensos que hi haurà en les pròximes hores i que s'allargaran fins dimarts. Protecció Civil ha demanat precaució als qui tenen previst, aquest pont del Pilar, fer activitats a l'aire lliure. Des d'aquest migdia i fins diumenge al matí es preveu que la tempesta que les últimes hores ha afectat l'oest de la península Ibèrica arribi a Catalunya. Els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya alerten que en alguns punts poden descarregar 40 litres per metre quadrat en només 30 minuts i que es poden acumular 200 litres per metre quadrat en 24 hores.

Actualitzat
Protecció Civil adverteix del risc de pluges fortes, generalitzades, a partir d'aquest dissabte a la nit, que aquest diumenge es concentraran al nord-est del país. Davant d'aquestes dades, Interior ha llançat un avís per extremar la prudència. La coincidència de l'episodi de pluges fortes amb el pont ha portat el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, a plantejar l'alerta en una roda de premsa. "Demanem a la gent que tingui previst sortir a buscar bolets o fer activitats a l'aire lliure -ha dit Josep Ramon Mora- que ho acomodi a la situació meteorològica, que és de risc". També ha demanat que es condueixi amb precaució i ha afegit que, malgrat que aquests episodis són habituals en aquesta època de l'any, la coincidència amb el pont del Pilar aconsella incidir en el risc.

A partir d'aquesta tarda es preveu que arribi el gruix de la pertorbació, amb pluges intenses i fortes ratxes de vent de llevant, que seran sobretot fenòmens locals. El Servei Meteorològic ha activat diversos avisos de nivell dos, el màxim, tant per intensitat com per acumulació de pluja. L'alerta és de nivell dos per intensitat de pluges, que poden superar els 40 litres per metre quadrat en només mitja hora, i també de nivell dos per acumulació de més 200 litres en 24 hores al quadrant nord-est, a les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès.

Les tempestes entraran a la tarda pel sud, per Lleida i Tarragona, i durant la nit de dissabte i la matinada de diumenge es generalitzaran. Entre les 10 del vespre de dissabte i les 10 del matí de diumenge les tempestes podran deixar de 50 a 100 litres per metre quadrat a qualsevol punt, tot i que amb menys virulència a les comarques de Lleida. Els rius també poden créixer de forma sobtada, i per això es demana precaució en les zones inundables.

Les tempestes aniran a menys diumenge al matí i quedaran concentrades al terç nord i a la resta del quadrant nord-est mentre que al centre del país s'obriran clarianes. Tot i això els ruixats no desapareixeran del tot i és probable que continuï plovent fins dimarts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut