Un treballador funerari amb mascareta, durant un enterrament a Bèrgam, dilluns passat
Un treballador funerari amb mascareta, durant un enterrament a Itàlia (Reuters / Flavio Lo Scalzo)

Prohibides totes les vetlles i les cerimònies fúnebres per evitar contagis de coronavirus

Les funeràries han de mantenir els preus anteriors a l'estat d'alarma i hauran de fer un pressupost desglossat previ

Actualitzat

Les vetlles i les cerimònies fúnebres queden prohibides des d'aquest dilluns per evitar la propagació del coronavirus. El Ministeri de Sanitat ha publicat al BOE l'ordre que estableix aquestes cerimònies no es podran celebrar ni en establiment públics, ni privats, ni en domicilis particulars, tant si són defuncions per coronavirus com si no.

El ministeri considera que "donades les característiques especials que envolten les cerimònies fúnebres, és difícil assegurar l'aplicació de les mesures de contenció i distanciament on la separació interpersonal de més d'un metre necessària per limitar la propagació del virus."

 

Només tres persones

L'ordre limita a tres el nombre de persones que poden assistir a l'enterrament o la cremació de cada difunt. Als tres familiars o persones pròximes s'hi pot afegir el ministre de culte o confessió per a la pràctica dels ritus funeraris o de comiat. Sempre s'haurà de mantenir la distància de seguretat d'entre 1 i 2 metres entre cada persona.

En el cas de les defuncions per Covid-19, el familiars més pròxims que hi hagin estat en contacte hauran de quedar-se a casa en quarantena.

Els difunts per coronavirus tampoc no es podran embellir o arreglar amb pràctiques de tanatoestètica, intervencions de tanatopràxia, ni intervencions per motius religiosos que impliquin procediments invasius en el cadàver.

Una de les funeràries de Barcelona
Una de les funeràries de Barcelona

 

Control dels preus dels serveis funeris

Per evitar abusos en els preus dels enterraments, la mateixa ordre dictada pel ministeri de Salvador Illa, i mentre duri l'estat d'alarma, estableix que els preus dels serveis funeraris no poden ser superiors als preus vigents abans del 14 de març de 2020.

Les funeràries hauran de facilitar abans de la contractació dels serveis un pressupost desglossat per cada un dels conceptes que s'inclouen, i una llista de preus vigents anterior a l'entrada en vigor de l'estat d'alarma.

 

 

BOE by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut