Proactiva Open Arms actua per primera vegada dins de l'Àfrica

L'ONG se'n va a Ghana per advertir dels perills de travessar el Mediterrani cap a Europa

RedaccióActualitzat

Després d'haver rescatat milers de persones al mar, Proactiva Open Arms treballa per primera vegada l'Àfrica, a Ghana. Ho fa per advertir dels perills de travessar el Mediterrani cap a Europa.

Han anat fins al cor d'Àfrica per explicar a professors i estudiants ghanesos que l'últim any es van rescatar del mar més de 4.000 persones del seu país que volien arribar a Europa. També els diuen que el nombre de morts mai s'arribarà a saber. I que qui arriba poques vegades sap ni què es trobarà pel camí ni quines oportunitats tindrà un cop arribi aquí.

 

 

Amb aquest nou programa, l'ONG vol prevenir l'èxode d'emigrants i informar-los dels riscos abans que emprenguin el trajecte cap a Europa. Ho fan a través de testimonis que expliquen la seva experiència personal.

Els testimonis recollits els han portat a voler treballar en origen. I han començat per Ghana, amb l'ONG Nasco Feeding Minds, que ha aconseguit portar ordinadors i formació a centres educatius, des de Catalunya, on hi ha el seu fundador, l'Ousman Umar. És la manera que ha trobat per donar una oportunitat, que ell no va tenir, als nens que puguin plantejar-se buscar un futur a Europa.

 

 

Nigèria, Guinea o la Costa d'Ivori són altres països on Proactiva Open Arms estudia fer accions similars a aquesta. Seguiran rescatant vides al mar, però estan convençuts que amb informació i oportunitats en els països d'origen es pot evitar molt patiment i moltes morts. És, diuen, una manera de rescatar-los, aquest cop, en terra ferma.

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut