El sindicat Las Kellys celebra la sentència
El sindicat Las Kellys celebra la sentència

Primera victòria judicial de Las Kellys: declaren nul l'acomiadament d'una treballadora

Una sentència acredita que es va vulnerar el dret fonamental de la llibertat sindical

Actualitzat

El col·lectiu de Las Kellys ha anunciat la seva primera victòria judicial. Es tracta d'una sentència que declara nul l'acomiadament ara fa més d'un any d'una cambrera de pis.

La treballadora s'havia afiliat al sindicat de Las Kellys en saber que l'hotel tenia intenció d'externalitzar el servei de neteja.

La sentència acredita que el Grand Hotel Central va vulnerar el dret fonamental de llibertat sindical i l'obliga a readmetre la treballadora de forma immediata.

La cambrera era la delegada sindical. L'acomiadament va ser a finals del 2018 i durant un any les companyes es van concentrar davant l'hotel per demanar la readmissió.

Al febrer es va fer el judici i ara la sentència obliga l'hotel a readmetre la treballadora.

Segons Las Kellys, aquest establiment de luxe volia externalitzar el servei, cosa que el sindicat considera una cessió il·legal de treballadors.

Diuen que l'objectiu era abaratir costos mentre el col·lectiu perd drets laborals.

La direcció de Grand Hotel Central Barcelona ha dit en un comunicat que readmetrà a la treballadora i que la sentència "coincideix amb l'oferta que l'empresa va fer a la treballadora en un acte de conciliació", però que ella la va rebutjar "seguint el consell de la seva lletrada i buscant una major rellevància de l'assumpte". 

L'empresa no està d'acord amb la sentència amb que s'hagi vulnerat "algun dret fonamental" i assegura que es reserva el dret a recòrrer.

El sindicat Las Kellys impulsa una proposició de llei per protegir els seus drets i demanen que s'aprovi el segell de qualitat de l'ocupació per als establiments que compleixen amb el respecte a les condicions laborals de les cambreres de pis.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut