L'extresorer del PP Luis Bárcenas
Luis Bárcenas declarant pel cas Gürtel

Presó incondicional per a Luis Bárcenas, condemnat pel cas Gürtel

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha decretat l'ingrés immediat a presó per a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, condemnat a 33 anys i quatre mesos de presó per al cas Gürtel. També ha dictat la presó incondicional per a l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega, condemnat a 38 anys i tres mesos, i per a l'exconseller de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo, condemnat a 31 anys i nou mesos.

A la resta dels 15 condemnats per la trama Gürtel que han comparegut aquest dilluns davant del jutge se'ls notificarà la decisió aquest dimecres. De tota manera, la fiscalia només ha demanat l'ingrés a presó per a 11 dels compareixents, entre els quals hi ha Bárcenas, Ortega i López Viejo.

 

 

Interlocutòria que envia a presó immediata Luis Bárcenas by Moderador Noticies Web on Scribd

 

A Soto del Real, tres anys després

D'aquesta manera, Bárcenas tornarà a ingressar a la presó de Soto del Real, tres anys i quatre mesos després de quedar en llibertat el 22 de gener de 2015 havent pagat la fiança de 200.000 euros. L'extresorer del PP ja ha ingressat al centre penitenciari madrileny.

 

 

Fiscalia demana l'ingrés a presó per als principals condemnats

En la vista breu d'aquest La fiscalia havia demanat l'ingrés immediat a la presó, de manera incondicional, per Bárcenas, la seva dona i els principals condemnats pel cas Gürtel.

Argumenta la petició amb la pena elevada i el patrimoni a l'estranger de què disposaria.

En principi, la intenció de la Fiscalia Anticorrupció seria demanar presó incondicional per a tots els condemnats a més de 7 anys de presó. En canvi, es pronunciarà a favor de concedir un indult a José Luis Peñas, l'exregidor del Partit Popular que va destapar la trama.

En aquest grup, a més de Bárcenas -condemnat a 33 anys i 4 mesos- i la seva dona, Rosalía Iglesias, -condemnada a 15 anys i un mes- també hi ha Francisco Correa, considerat el principal responsable de la trama, condemnat a 51 anys i 11 mesos.

 

 

Amb més anys de pena que Bárcenas hi ha Guillermo Ortega, exalcalde de Majadahonda -condemnat a 38 anys i 3 mesos de presó-, i Pablo Crespo -37 anys i 6 mesos-.

Per sota queden Alberto López -a 31 anys i 9 mesos-, i Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo i exmarit d'Ana Mato -condemnat a 14 anys i 4 mesos-.

L'extresorer del PP, per cert, ha aconseguit que la vista -que d'entrada és pública- es fes a porta tancada, tal com ha demanat.

 

En la vista preliminar d'aquest matí, d'altra banda, el Consell General del Poder Judicial ha negat al jutge Ricardo de Prada, progressista, poder participar en les vistes sobre les mesures cautelars per als condemnats de la Gürtel. De Prada, el magistrat que va citar Rajoy com a testimoni, va marxar a les Nacions Unides en acabar el judici, però tenia permís fins al 30 de maig.

El CGPJ ha considerat que habilitar-lo ara per intervenir a les vistes podria tenir "un risc de nul·litat" per al procediment. La votació, de tota manera, s'ha resolt amb el vot de qualitat del president, Carlos Lesmes, que ha trencat l'empat.

ARXIVAT A:
Gürtel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut