Alguns dels signants del document "Catalunya per la seguretat humana i la pau" (Foto: ACN)
Alguns dels signants del document "Catalunya per la seguretat humana i la pau" (Foto: ACN)
Barcelona

Presenten un manifest a favor d'una Catalunya independent sense exèrcit

Més d'un centenar de personalitats catalanes s'han adherit al manifest "Catalunya per la seguretat humana i la pau", que reclama que el procés cap a la independència es faci de forma pacífica i que el futur estat català no tingui exèrcit.

RedaccióActualitzat
Més d'un centenar de personalitats catalanes s'han adherit al manifest "Catalunya per la seguretat humana i la pau". El manifest, impulsat pel col·lectiu Pau i Treva, proposa que la transició cap a un estat català independent es faci des del "respecte, el diàleg i la cooperació".

El principal eix del manifest és la reclamació que el procés cap a la independència es faci de forma pacífica. "Volem, des de la seva gestació, un estat fonamentat en una societat democràtica, solidària, inclusiva, dialogant i pacífica, capaç d'afrontar els conflictes i de garantir una seguretat basada progressivament en mitjans civils no violents", diu el text.

L'altra demanda principal del text és renunciar a tenir exèrcit. Els signants apunten que "seria un greu error vincular la seguretat a la creació d'un nou exèrcit. La història mostra que els exèrcits han generat moltes desgràcies, inseguretat i malbaratament de recursos"

Entre els signants del manifest, que s'ha presentat aquest dimecres al Col·legi de Periodistes coincidint amb el 65è aniversari de la mort de Gandhi, hi ha Lluís Llach, Jaume Cabré, Joel Joan, Armand de Fluvià, Teresa Forcades, Sergi López, Arcadi Oliveres, Albert Om, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Pep Sala, Núria Feliu, Joan Rigol i Víctor Alexandre.

Anar al contingut