Una mestra fa classe amb la samarreta premiada.
Una mestra fa classe amb la samarreta premiada.
Barcelona

Premi FAD per a les samarretes grogues de SOS Ensenyament Públic de Qualitat

Els impulsors de les samarretes grogues SOS Ensenyament Públic de Qualitat han rebut la medalla FAD 2014, que els reconeix el mèrit d'haver creat "una imatge corporativa contundent". El guardó l'han recollit un grup d'estudiants.

RedaccióActualitzat

Els impulsors de les samarretes grogues SOS Ensenyament Públic de Qualitat han rebut la medalla FAD 2014, que els reconeix el mèrit d'haver creat "una imatge corporativa contundent". El guardó l'han recollit un grup d'estudiants. I és que la iniciativa va sorgir a les escoles de Badalona, com una manera de protestar per les retallades a l'educació, i s'ha estès a tot el sector, fins al punt que és el color que domina en qualsevol mobilització per l'ensenyament públic.

No és el primer reconeixement que reben les populars samarretes grogues. La revista "Timeout" també els va concedir el premi a la millor iniciativa ciutadana 2013.

El Foment de les Arts i el Disseny també  ha atorgat medalles al fotògraf i publicista Leopoldo Pomés i a l'Institut del Teatre, "per la seva bona tasca" i per haver sabut esquivar adversitats.

Nani Marquina, nova presidenta del FAD

En la mateixa nit, Nani Marquina ha estat elegida nova presidenta del FAD, càrrec que ocuparà durant els pròxims quatre anys. La candidatura que encapçalava Nani Marquina ha obtingut el 69% dels vots, mentre que la del seu oponent, liderada per Sílvia Farriol, ha aconseguit el 31%. En la nova junta, a més de la presidenta, Gabriel Schiavon ocuparà el càrrec de vicepresidenta, Albert Castellón el de secretari i Ferran Figuerola el de tresorer.

Anar al contingut