Londres

Premi de 750 euros per resoldre un problema de matemàtiques de la selectivitat xinesa

El sistema educatiu britànic suspèn en matemàtiques respecte al xinès. Per posar-ho en evidència, una acadèmia del Regne Unit ha ofert un premi en metàl·lic a qui pugui resoldre un dels problemes de la selectivitat xinesa. Sembla que la prosperitat dels britànics està en perill per falta de qualitat del sistema educatiu.

Actualitzat

Set-cents cinquanta euros per a qui sàpiga trobar les perpendiculars de les diagonals internes d'aquest prisma. A qui se'n surti, la Reial Societat de Química britànica li abonarà el premi i de passada li explicarà el perquè. Aquest és un problema bàsic de la selectivitat xinesa per entrar a les universitats de ciències. Al Regne Unit, en canvi, un problema així només es resol al primer any de carrera.

El director de la Reial Societat de Química britànica explica: "La meitat dels estudiants britànics que fan Químiques han estudiat matemàtiques fins als 18 anys. I això està bé. Però l'altra meitat van parar d'estudiar-ne als 16, i van preferir agafar altres assignatures en lloc de matemàtiques, que no són obligatòries."

El missatge de la societat va mes enllà: la prosperitat dels britànics, diu, està en perill per culpa del sistema educatiu. Els estudiants arriben amb un nivell de matemàtiques baix a les universitats, que es veuen obligades a rebaixar el nivell i fer classes de reforç, un extrem impensable, diu, a la Xina. Al final, els llicenciats tindran un nivell inferior al dels seus col·legues xinesos i a la llarga el Regne Unit acabarà sent menys competitu.

"A la universitat ens assegurem que, quan acaben la carrera, els estudiants tinguin el mateix nivell de matemàtiques de fa anys, però hem hagut d'introduir moltes més matemàtiques en el nostre temari de Químiques per aconseguir-ho, ja que hem de recuperar el que no van aprendre al batxillerat."

L'excel·lència acadèmica britànica és l'enveja de mig món, i cada any hi van prop de 300.000 estudiants estrangers. Des de l'acadèmia de ciències químiques, però, es fa una crida a no adormir-se en els llorers, perquè si no altres països emergents els passaran al davant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut