Preinscripció escolar: portes obertes presencials i amb grups de fins a 10
Alumnes tornant a l'escola a Figueres després de les vacances de Nadal (ACN/Gemma Tubert)

Preinscripció escolar: portes obertes presencials, amb cita prèvia i grups de 10

Educació estableix que les reunions hauran de ser "preferentment" a l'aire liure i de forma esglaonada

RedaccióActualitzat

S'acosta l'època de la preinscripció escolar per al curs 2021-22 i, a diferència de l'any passat, aquest cop els centres educatius podran fer visites presencials amb les famílies. Haurà de ser amb cita prèvia, grups de màxim 10 persones i "preferentment" a l'aire lliure, segons les instruccions que el Departament d'Educació ha fet arribar a les escoles.

En cas que la trobada sigui a l'interior de l'escola, les finestres hauran d'estar a obertes.

 

El document estableix que les portes obertes s'hauran de fer fora de l'horari escolar i s'hauran de programar perquè no coincideixen famílies de grups diferents als centres, abans, durant i després de cada torn.

Caldrà mantenir sempre la distància de seguretat d'1,5 metres entre els participants que no siguin del mateix grup de convivència, portar mascareta i es prendrà la temperatura a les persones visitants abans d'entrar. També s'hauran de rentar les mans gel hidroalcohòlic.

Preinscripció escolar: portes obertes presencials i amb grups de fins a 10
Educació no fixa un calendari tancat per fer les portes obertes 2021-22 (ACN)

 

El format de les visites haurà de ser "el d'una reunió", de forma individual o en grups de fins a 10 persones, acompanyades per un màxim de tres professionals del centre. Per tant, en comptes de passejar per l'escola, els espais del centre es donaran a conèixer a través de la reunió o de manera virtual.

A més, no es podrà donar a les famílies cap documentació en paper i s'hauran de desinfectar els espais utilitzats -tant cadires i taules com els poms de portes, etc.- abans i després de cada reunió.

El Departament agraeix el "gran esforç organitzatiu" que els centres van fer el curs passat per fer arribar informació a les famílies de forma virtual, però entén que "és desitjable" tornar a les portes obertes presencials, però adaptades a la pandèmia.

 


El calendari de la preinscripció

La pregunta que moltes famílies es poden fer és quan seran les portes obertes. Les instruccions d'Educació donen marge als centres per organitzar-les "durant el període que considerin adient". Només cal evitar la presència de grups nombrosos de famílies i adoptar sempre les mesures de prevenció fixades.

La preinscripció escolar per a infantil i primària està prevista del 15 al 24 de març de forma telemàtica, com es va fer l'any passat a causa de la pandèmia de la Covid. En el cas de la secundària, el període previst és del 17 al 24 de març.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut