Les detencions s'han fet en aquesta casa de Louhossoa
Luhuso

Polèmica per la detenció a França de 5 persones relacionades amb la destrucció de l'arsenal d'ETA

El govern basc diu que les detencions demostren que ETA està immersa en un procés de desarmament unilateral

RedaccióActualitzat

El dipòsit d'ETA que ha trobat la Guàrdia Civil i la policia francesa en una casa de la localitat francesa de Luhuso contenia desenes d'armes curtes i llargues, munició, explosius i material per a fabricar bombes lapa.

Els tres primers detinguts són persones desvinculades de l'estructura d'ETA que es trobaven en aquest habitatge per col·laborar en la destrucció de l'arsenal de la banda, segons publica el diari digital Mediabask. Els altres dos arrestats són, segons fonts de la lluita antiterrorista, la dona propietària de l'immoble i la persona que la va traslladar en cotxe en assabentar-se de l'operatiu policial a Luhuso.

Cop dur a ETA

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit que aquesta operació ha estat "un cop dur a la banda terrorista ETA". Per al ministre, l'acció policial ha fet miques l'acció propagandista d'entrega d'armes que l'organització tenia previst fer i evita que ETA destrueixi proves rellevants per a les investigacions judicials.

Però el govern basc ha dit que les últimes detencions demostren que ETA "està immersa en un procés de desarmament unilateral d'inutilització i destrucció del seu arsenal". Segons l'executiu basc, aquest procés l'estan fent amb persones alienes i sense vinculació amb l'organització etarra.

EH Bildu qualifica l'operació de Louhossoa de despropòsit, i diu que el govern espanyol és un agent contra el desarmament. El parlamentari d'EH Bildo, Iker Casanova, diu que l'Estat espanyol vol "escenificar una derrota d'ETA i repeteixen un discurs de vencedors i vençuts".  

 

                                                                

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut