Plou després del foc: un coala beu aigua de pluja a la carretera a Austràlia

Després de patir pels incendis, la fauna s'enfronta a fortes tempestes i inundacions

Laura GalánActualitzat

Bona part de la costa est d'Austràlia viu sota els efectes de fortes pluges i tempestes. Alguns, com el coala enxampat a les imatges, aprofiten per calmar la set després de dies d'una calor intensa causant dels devastadors incendis al país.

De fet, el foc continua cremant en una desena d'incendis, mentre plou de forma torrencial, sobretot al nord-est.

Un coala beu l'aigua que ha deixat la pluja a Nova Gal·lès del Sud
Un coala beu l'aigua que ha deixat la pluja a Nova Gal·lès del Sud (Pamela Schramm)

 

Diverses carreteres han estat tallades i alguns parcs han hagut de tancar a l'estat de Queensland, on s'han arribat a acumular fins a 330 litres d'aigua per metre quadrat.

L'agència australiana de meteorologia ha advertit de la magnitud de les inundacions i dels riscos que comporten.

 

La policia de Queensland ha rebut més de 50 avisos d'inundacions a les carreteres aquest dissabte.

Mentrestant, a l'estat de Nova Gal·les del Sud, els bombers intenten controlar 25 incendis, i a l'estat de Victòria continuen actius una desena de focs. Les flames han destruït el 80% de la regió boscosa coneguda com Muntanyes Blaves, una zona catalogada com a patrimoni de la humanitat.

L'Agència per a la Protecció del Medi Ambient ha assenyalat que el fum dels incendis ha provocat que la qualitat de l'aire hagi passat de "bona" a "molt pobra".

L'impacte dels incendis forestals en el turisme podria causar pèrdues de 4.500 milions de dòlars australians en el sector.

Austràlia ha patit condicions climàtiques extremes amb temperatures de 40 graus i vent de 90 quilòmetres per hora en moltes àrees rurals, cosa que ha dificultat l'extinció d'uns incendis que han cremat 10 milions d'hectàrees a tot el país i han provocat la mort d'una trentena de persones. Els danys estan valorats en milions de dòlars i han devastat la biodiversitat del país.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaIncendisMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut