ANÀLISI

¿Per què hem d'anar a votar diumenge?

L'astronauta de l'Agencia Espacial Europea Frank De Winne demana en un vídeo penjat a Internet que, siguem on siguem aquest cap de setmana, anem a votar.

Enllaç a altres textos de l'autor

Teresa Turiera-Puigbò Bergadà

Codirectora del documental "Encara hi ha algú al bosc"

@tereturi
Actualitzat
Ens parla com a ciutadà europeu; diu que des d'allà dalt a l'espai, Europa es veu gran i unida, i que el lloc on treballa, l'Agència Espacial Europea, és precisament un exemple del que es pot aconseguir quan els europeus participem en projectes comuns.

Com ell, molts altres ciutadans podrien dir que gràcies a la Unió Europea, amb tots els seus defectes, han pogut compartir el seu coneixement amb estudiants o professors d'altres països; han viatjat més que mai per Europa, o han multiplicat els acords comercials amb socis dels Estats membres. Això, per no parlar dels projectes d'obra pública que s'han impulsat amb els fons europeus, de la convergència de normes mediambientals o de protecció als consumidors a tota la Unió, o de l'acció del Banc Central Europeu per aguantar el temporal financer.

Llàstima que de tot això se n'hagi parlat tan poc a la campanya electoral, i no només al nostre país, sinó arreu d'Europa, on partits de govern i oposició s'han limitat a treure els draps bruts o a culpar-se mútuament de la crisi, enlloc de posar el focus en les solucions que poden venir de la Unió Europea.

Voluntàriament o involuntàriament Europa és un trencaclosques que construïm dia a dia, i no només a les cites electorals. Es una qüestió d'actitud, de sentiment, de vocació, de realisme, i anar a votar a les eleccions europees, n'és una peça més.

Teresa Turiera

Anar al contingut