Una noia amb bici a la plaça Sant Jaume (EFE/Toni Albir)
Una noia amb bici a la plaça Sant Jaume (EFE/Toni Albir)

Pendents de les restriccions que Barcelona anunciarà avui per frenar els brots

En cap cas es plantegen confinar del tot Barcelona, però sí reduir l'activitat social al màxim i l'aforament en locals d'oci i restauració, i la recomanació de no sortir de casa si no és necessari

Actualitzat

Aquest divendres finalment se sabran les mesures que s'aplicaran de manera imminent a Barcelona per contenir els brots –en són una trentena– i a les quals les autoritats fa dies que hi tenen la mirada posada. Reducció d'aforament en locals d'oci i restauració i recomanació de no sortir de casa si no és necessari. També mantenir la distància i reduir l'activitat social al màxim seran altres mesures que s'anunciaran des del govern.

Unes mesures que no s'aplicarien només a alguns barris, sinó a tota la ciutat, tot i que en cap cas es plantegen confinar del tot Barcelona.


Protecció Civil: "Anem cap al model de l'Hospitalet"

Així doncs, Protecció Civil preveu aplicar a Barcelona el model de restriccions de l'Hospitalet de Llobregat per aturar l'augment de casos de coronavirus. "Anem cap al model de l'Hospitalet", ha anunciat la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, a "Els matins" de TV3.

Unes mesures que buscaran "evitar al màxim possible el contacte social", establir restriccions d'aforament a bars i restaurants –50% menys d'ocupació a l'interior i distància de dos metres entre taules a les terrasses– i cita prèvia per anar als establiments. A més, és "molt probable", ha dit, que es tanquin els locals d'oci nocturn.

 


Aquestes mesures es justifiquen perquè els contagis s'estan registrant, com apuntava ahir la regidora de Salut de Barcelona, en les trobades socials: dinars, sopars, celebracions.

Aquesta és la gràfica de risc de brot de coronavirus a Barcelona del 17 de juliol.

 

 

Ferrer no ha descartat que aquestes mesures s'ampliïn a tot l'Hospitalet  –no només als barris confinats– i a altres municipis.

 

Illa avança que Salut anunciarà noves mesures per al Segrià i l'Hospitalet

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, per la seva banda, ha avançat que la Conselleria de Salut anunciarà "més mesures" per frenar els brots del Segrià i l'Hospitalet de Llobregat.

En una entrevista a Onda Cero, el ministre ha admès que hi ha "una transmissió comunitària que s'ha de posar sota control". En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, va estar reunida ahir fins a última hora per acabar de perfilar les mesures.

En qualsevol cas, Illa ha manifestat que no li consta que es pensi "en un escenari de confinament domiciliari", després que se sumessin, aquest dijous, 1.293 nous casos a Catalunya.

A la Regió Sanitària de Lleida es mantenen 50 focus, i els experts adverteixen que la velocitat de contagi comunitària és molt alta. Al Segrià s'han registrat 178 nous casos nous en les últimes 24 hores, mentre que a l'Hospitalet se n'han comptabilitzat 123 respecte a l'últim balanç.

Oriol Mitjà: "Sense cap pla ens trobem en una situació de descontrol"

L'investigador Oriol Mitjà considera que la situació és de "descontrol" perquè no hi ha un "pla clar", i espera que el govern "reaccioni", segons ha dit a Rac 1.

"Que havia d'augmentar el nombre de casos era una cosa que podíem predir. Si tenim un pla molt ben definit sobre què hem de fer i quins recursos tenim podem informar la ciutadania de com gestionarem la crisi. Però sense aquest pla tan clar ens trobem en una situació de descontrol".

Mitjà ha constatat que a la tardor continuarà havent casos de Covid i que es podria tornar a situacions similars a les del març i l'abril si no es fan les coses bé.

"Espero que l'administració reaccionarà i posarà aquest pla d'acció tan clar i tan efectiu que demandem tots els ciutadans", ha conclòs.

 

 

 

Dimecres, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ja va obrir la porta a la possibilitat que es poguessin prendre mesures relacionades amb l'oci i amb les trobades amb amics i familiars. Ho va dir després de debatre la situació en la reunió de la Comissió Mixta entre la Generalitat i l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut