Madrid

Pedro Sánchez posa en mans del comitè federal el "no" a Rajoy i el seu futur polític

RedaccióActualitzat

Compareixença extraordinària de Pedro Sánchez per la crisi del PSOE. El secretari general dels socialistes ha parlat per primer cop des que va esclatar la crisi dels socialistes.

Davant dels mitjans de comunicació i sense preguntes, Pedro Sánchez ha reivindicat el "no" a la investidura de Mariano Rajoy i la convocatòria d'unes primàries exprés per decidir el lideratge del partit.

En una breu declaració de deu minuts, Sánchez ha posat el futur del partit i el seu en mans del comitè federal d'aquest dissabte. Vol que es plantegi si s'ha de mantenir el "no" a Rajoy i també qui ha de dirigir el partit:

"Demano serenitat i alçada de mires al comitè federal. Que no es perdi en reglaments. I que es decideixi: que es munti una gestora com alguns pretenen perquè porti el PSOE que governi Mariano Rajoy o que decideixen els militants en un congrés, com defenso, mantenim el "no" a Rajoy i intentem un govern alternatiu de canvi i transversal"

Pedro Sánchez avisa que, si el comitè federal no dóna suport a la seva opció, no podrà defensar-ne el resultat. No ha parlat de dimissió obertament, però les seves paraules han estat clares:

"Si el comitè federal decidís canviar la seva posició i passar a l'abstenció, òbviament no podria administrar una decisió que no comparteixo. Si alguna cosa em van ensenyar els meus pares, és que l'únic que tinc i que he de preservar són la meva paraula i les meves conviccions"

El secretari general del PSOE ha dedicat l'inici de la compareixença a agrair les mostres de suport que diu que ha rebut "en un moment tan delicat". Assegura que entén el dolor dels afiliats i simpatitzants del PSOE:

"Comparteixo l'esquinçament que pateixen molts progressistes davant aquesta situació inèdita"

El vot de la militància

Sánchez també ha volgut reivindicar el seu paper com a primer líder del PSOE escollit en primàries. Ha reivindicat el vot de la militància, una porta oberta que diu que "no es pot tancar mai més".

Pedro Sánchez també ha carregat contra el PP i Mariano Rajoy. Reconeix que els populars han guanyat les eleccions, però diu que és "incapaç per articular una majoria que li permeti ser investit":

"El que no pot pretendre el PP és governar sense oposició, pretenent que el principal partit de l'oposició faciliti el seu govern. Això suposaria una traïció als votants i una alteració del resultat electoral"

La "podridura" del PP

El secretari general del PSOE diu que Espanya no es mereix quatre anys més de Rajoy. Assegura que ha mentit i l'acusa de tenir "propostes retrògrades". Sánchez ha recordat els casos de corrupció del PP, als qual s'ha referit com a "podridura que taca i fa malbé la nostra dèbil democràcia. Per tot plegat manté el vot contrari a l'abstenció:

"L'abstenció obriria la legislatura del xantatge. El PSOE no podria abstenir-se i bloquejar l'aprovació de pressupostos o les lleis més importants que proposés un govern presidit per Rajoy"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut