Hong Kong instal·la focus en els passos de vianants per reduir els atropellaments (GovHK)

Passos de vianants il·luminats: així combat Hong Kong les distraccions amb el mòbil

Els focus, instal·lats en els semàfors, projecten llums verdes i vermelles a les voreres per avisar aquells vianants que caminen distrets amb el seu telèfon mòbil

Emili Casellas Ràfols

Hong Kong vol reduir els atropellaments en passos de vianants. Per fer-ho, ha instal·lat focus en diferents encreuaments que projecten llums vermelles i verdes a terra, depenent de l'estat del semàfor. I això per quin motiu? Doncs per protegir i ajudar aquells ciutadans que caminen mirant únicament i exclusivament el seu telèfon mòbil.

L'objectiu és que els vianants vegin la vorera il·luminada abans de travessar amb el semàfor en vermell, i així evitar accidents. De fet, ells mateixos també quedaran il·luminats de vermell quan se situïn sobre la part de vorera en qüestió.

La prova estarà vigent durant sis mesos i en total seran quatre les ubicacions en les quals s'hauran instal·lat aquests focus. El govern de Hong Kong assegura que el dispositiu serveix per donar suport a les funcions actuals dels senyals de trànsit per a vianants de manera auxiliar, en lloc de substituir-los.

La llum s'estén horitzontalment des del fanal del senyal de trànsit i munta el mòdul de llum LED a l'extrem més llunyà. Serveix per oferir una millor cobertura de la llum vermella a la part de la vorera on han d'estar-se els vianants abans de creuar el carrer.

Hong Kong instal·la focus en els passos de vianants per reduir els atropellaments (GovHK)


Altres mesures arreu del món

Corea del Sud, Alemanya, Israel o els Països Baixos són alguns dels països que ja utilitzen aquesta mesura en moltes de les seves ciutats per evitar accidents.

A part dels tradicionals senyals lluminosos, hi ha ciutats que també han introduït sons per avisar que el semàfor està en vermell, que van des dels crits del cucut fins a les melodies per ajudar les persones amb discapacitat visual. A Austràlia, de fet, tenen panells tàctils que vibren quan es pot travessar amb seguretat.

A la plaça dels Quatre Cantons de Sant Cugat, per exemple, es va instal·lar un semàfor a terra l'any 2016. També amb el mateix objectiu: impedir que els vianants que mirin el telèfon mòbil passin el carrer amb el semàfor en vermell. Així ho va explicar el TN ara fa sis anys:

 

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
Anar al contingut