Tests de Covid-19 a les portes d'una escola de Nova York. (REUTERS/Caitlin Ochs)
Tests de Covid-19 a les portes d'una escola de Nova York. (REUTERS/Caitlin Ochs)

París i Nova York tanquen bars i escoles amb xifres molt per sota de les de Madrid

Limitar a deu persones les reunions socials i el tancament de col·legis i comerços són algunes de les mesures aplicades

RedaccióActualitzat

El temor a un rebrot de la Covid-19 que obligui a prendre mesures molt més dràstiques ha dut les ciutats de París i Nova York a anticipar i aplicar algunes restriccions, com el tancament de negocis i col·legis en alguns barris. Una mesura que s'ha acordat amb unes xifres de contagi molt per sota de les de la ciutat de Madrid.

El prefecte de la policia parisenca, Didier Lallement, ha anunciat que a partir de demà, dimarts, es prohibiran la venda d'alcohol a partir de les 10 de la nit i les reunions de més de deu persones. A més, es decretaran el tancament de gimnasos, sales de ball o piscines i limitacions de no més de 1.000 persones per a museus, cinemes i teatres.

Bill de Blasio, alcalde de Nova York, en canvi, ha tancat col·legis i comerços en nou barris i ha demanat al governador Andrew Cuomo la paralització de qualsevol activitat no essencial a partir del 7 d'octubre.

Si no aconseguissin reduir el nombre de positius per coronavirus per sota del 3%, les mesures s'allargarien dues setmanes més.

Xifres desiguals

Les dades oficials sobre contagis de Covid-19 a París supera ja els 260 casos per cada 100.000 habitants l'última setmana, molt per sobre dels 60 casos per cada 100.000 habitants que proposa la Unió Europea. Si s'extrapola el còmput a 14 dies, la xifra s'elevaria als 520 casos.

A Nova York, amb dades del 5 d'octubre proveïdes pel New York Times, la xifra se situa als 44 casos per cada 100.000 habitants: 88 casos si es projecten en dues setmanes.

En els 14 dies en els quals es comptabilitzen el casos sobre 100.000 habitants, a Madrid ciutat n'hi ha 753 en data de 2 d'octubre.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut