La cambrera treballava en un local a la Rambla de Barcelona (Google Street View)

Ordenen indemnitzar una cambrera que es negava a dur poca roba en un local de Barcelona

Els amos l'hauran d'indemnitzar perquè la feien anar en sostenidors, culotte i mitges i la van fer fora quan es va començar a posar vestits i texans

Redacció/EFEActualitzat

Una jutge de Barcelona ha ordenat a una empresa que readmeti i indemnitzi amb 6.251 euros per danys morals una cambrera a qui va acomiadar perquè es va negar a posar-se només la poca roba que li imposaven els amos d'un local de copes de la capital catalana: sostenidors, culotte i mitges.

La sentència dona la raó a la treballadora, que prestava els seus serveis contractada per l'empresa AlemanProduct, SL, i ordena la seva "readmissió immediata" sense que ara se li pugui imposar aquest tipus de vestimenta.

Així mateix, la titular del jutjat social número 4 de Barcelona també ordena que l'empresa indemnitzi la cambrera en concloure que la "imposició" de portar tan poca roba va vulnerar el seu dret a l'honor i li va causar danys morals, obligant-la a dur una indumentària "contrària als drets fonamentals" de la demandant.


Treballant en un bar de copes de la Rambla

La treballadora la va fitxar amb un contracte temporal AlemanProduct, SL el 14 de febrer del 2020. Constava com a ajudant de cambrera, amb un horari entre les 18.00 i les 2.00 hores i un sou brut de 1.586 euros mensuals, i va començar a treballar al local de copes Dollhouse, "casa de nines", que és a la Rambla de Barcelona i s'anuncia com "el millor club de striptease" de la ciutat.

L'empresa, d'acord amb la seva activitat, va imposar a la cambrera un codi de vestimenta específica que l'obligava a portar la mínima quantitat de roba possible. En concret, únicament sostenidors, culotte i mitges.

La treballadora no es trobava còmoda amb aquesta vestimenta que, segons la sentència, "puntualment" la va portar a patir una situació "incòmoda" amb un client. És per això que el juny del 2021 va començar a posar-se vestits o texans i roba amb la qual se sentia millor.


Amonestació i vacances obligades

Davant aquesta situació, el 6 de setembre del 2021 l'encarregat del local li va cridar l'atenció i la va advertir que no es podia vestir d'aquella manera, ja que havia de portar la poca roba que li havien indicat, al·legant que era el que els clients volien.

L'endemà el cap de l'empresa li va insistir que s'havia de vestir com li havien dit, si bé ella va mantenir la seva negativa. En menys d'una setmana l'empresa la va amonestar per escrit i, finalment, la van obligar a agafar vacances fins que, el 25 d'octubre del 2021, li van notificar la rescissió del contracte.

Ara l'empresa també haurà d'abonar 1.613 euros a la cambrera, més el 10% d'interessos, en concepte dels salaris pendents i la liquidació de vacances.

ARXIVAT A:
Precarietat laboralFeminismeDrets laboralsOci nocturn
Anar al contingut