43 identificats i un detingut en una operació contra carteristes al metro de Barcelona
Un agent dels Mossos emmanilla un dels identificats aquest dimarts al metro
Barcelona

70 identificats i 23 detinguts en una operació contra carteristes al metro de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional despleguen un operatiu conjunt per prevenir furts al transport públic

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desplegat aquest dimarts un operatiu contra carteristes al metro de Barcelona. El balanç definitiu és de 70 identificats reincidents, 23 dels quals han estat detiguts.

Dels 23 detinguts, 22 ho han estat en aplicació de la llei d'estrangeria. L'altre ha quedat detingut per una ordre de recerca policial anterior, precisament per furt al metro.  Segons informen els Mossos, aquestes persones són delinqüents multireincidents identificats i detinguts diverses vegades per agents desplegats al metro.

L'operatiu, format per una vuitantena d'agents, s'ha desplegat a la xarxa del metro, en estacions on hi ha un elevat nombre d'usuaris, freqüentades pels desplaçaments ordinaris de ciutadans i dels turistes que visiten els monuments emblemàtics de la ciutat. Els dos cossos de seguretat han informat del dispositiu a les xarxes socials:

 

 

 

El dispositiu té un doble objectiu: la prevenció de furts al transport públic i la neutralització dels delinqüents amb requeriments judicials pendents o amb estada irregular a Espanya.

Actuen els dos cossos perquè els Mossos ho fan per les seves competències en seguretat ciutadana i prevenció, mentre que la Policia Nacional intervé per aplicar la llei d'estrangeria.

Agents de paisà i uniformats tenen l'objectiu d'intervenir "in fraganti" en el moment que es produeix un furt. També volen localitzar presumptes lladres que busquen persones a qui robar.

El dispositiu compta amb la col·laboració del Centre de Seguretat i Protecció Civil de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).


Escalada de robatoris violents

L'operatiu es porta a terme en el context d'un augment d'un 30% dels robatoris amb violència a la ciutat de Barcelona. Justament aquesta setmana, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha insistit en la necessitat de reformar el Codi Penal. Interior reclama més eines per combatre aquest tipus de delictes.

ARXIVAT A:
PolicialPolicia NacionalMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut