Un tren de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac
Un tren de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac

Obres a Rodalies: canvis en horaris de trens i Nitbus per disminuir les afectacions

Des d'aquest divendres també hi haurà trens amb més capacitat per compensar la reducció de freqüències i s'han ampliat alguns serveis

RedaccióActualitzat

El nombre més gran d'obres en el mínim temps possible: és la premissa per fer front a les afectacions per les obres de millora que es fan a les línies de Rodalies, R1, R3, R4, R7, R12 i RG1, i que s'aniran fent els pròxims dos o tres anys, segons la Generalitat.

En totes elles s'han modificat els horaris, eliminant algunes freqüències, i ara es compensaran alguns dels canvis que han perjudicat els usuaris, ampliant les places que s'ofereixen amb més trens llargs i també els horaris del Nitbus.

Per exemple, a la R1 cap al Maresme i a la R4 entre Terrassa i Martorell, el tren que sortia des de Barcelona quan faltaven pocs minuts per a la mitjanit s'ha avançat pràcticament una hora, i això ha provocat que molts usuaris s'hagin quedat sense servei.

Per això des d'aquest divendres a la mitjanit s'avançaran les freqüències del Nitbus, que surt des de plaça Catalunya a les dotze. El primer nocturn del Maresme (N80) sortirà a partir d'ara a les 0.10 hores, mentre que el de Terrassa (N64) sortirà a les 00.00 i donarà servei a Cerdanyola i Barberà, a banda de Terrassa i Sabadell, on ja hi ha oferta de FGC.

NitBus
Un NitBus circulant

El mes que ve, la Generalitat ha pactat amb Renfe que el tren de la R1, que abans tenia la sortida de plaça Catalunya a les 23.59, i que ara surt a les 23.30, s'endarrereixi un quart d'hora, fins a les 23:45. A la R4, que sortia quan faltaven 4 minuts per a la mitjanit i que ara surt a les 23.03, també es modificarà l'horari i sortirà a les 23:33.

Un altre dels reforços és a la línia de Vilafranca del Penedès i Barcelona: per fer front a l'alta demanda, s'han afegit 4 serveis en hora punta, dos en cada sentit. El Departament de Territori remarca, a més, que està preparat per ampliar el servei si és necessari.

 

ARXIVAT A:
MobilitatRodalies
Anar al contingut