L'oli taca els bancs de sorra a South Pass, Louisiana. (Foto: Reuters)
L'oli taca els bancs de sorra a South Pass, Louisiana. (Foto: Reuters)
Societat

Obama crea una comissió investigadora mentre la marea negra continua avançant

El president dels Estats Unit ha anunciat la creació d'una comissió que investigarà el vessament de petroli al golf de Mèxic amb l'objectiu d'evitar futures catàstrofes. La marea negra, mentrestant, continua avançant. Obama ha reiterat que la petroliera BP i les altres empreses involucrades, Hailliburton i Transocean Ltd, hauran d'aturar el vessament, reparar el dany ocasionat i indemnitzar les persones afectades.

Actualitzat
La comissió que investigarà el vessament de petroli estarà encapçalada per l'exsenador demòcrata Bob Graham i serà presidida per l'antic director de l'Agència de Protecció Ambiental William Reilly. Juntament amb cinc membres més, entre els quals hi haurà científics i enginyers, la comissió haurà de presentar un informe d'aquí a mig any.

La primera tasca de la investigació serà establir les causes del vessament, iniciat el passat 20 d'abril. També hauran de presentar una sèrie d'opcions per augmentar la seguretat i la protecció ambiental en les explotacions marítimes. La marea negra encara no ha estat controlada i aquesta setmana ha començat a arribar a les maresmes del delta del Mississipí. Existeix el perill que la taca es desplaci cap a Florida i, fins i tot, a Cuba.
Anar al contingut