Es trenca la negociació entre Educació i sindicats i tira endavant el nou calendari escolar

El govern proposava avançar la reducció d'una hora lectiva als mestres i professors

RedaccióActualitzat

Educació dona per perdudes les negociacions amb els sindicats després que aquest dilluns els seus representants no es presentessin a la taula sectorial i el boicot a l'acte que el conseller tenia previst fer a la UB.

L'última proposta del Departament, que s'havia de signar aquest dilluns, avançava per al curs que ve la reducció d'una hora lectiva als mestres i, el següent curs, als professors de secundària. Això suposava contractar 1.400 mestres més el curs que ve i més de 2.000 professors, el següent.

Un cop fracassat l'acord, aquest dimarts es publica la plantilla amb què comptaran els centres per començar el curs al setembre i per fer-ho d'acord amb el nou calendari: és a dir, l'avançament del curs tira endavant tot i el desacord.

En aquestes plantilles ja no hi haurà els docents de suport covid, que són més d'un miler, perquè el Ministeri ja ha avançat que els fons per contractar-los s'acaben el 31 d'agost. Tot i això, el Departament treballa per portar al Congrés una proposició no de llei per continuar amb aquestes contractacions.


La conselleria es queixa dels sindicats 

Educació reconeix que avançar el curs al 5 de setembre ha estat, precisament, el principal escull en les negociacions amb els sindicats. Ho ha dit Dolors Collell, que és directora general de Professorat i Personal de Centres Públics. El departament parla de decepció i d'oportunitat perduda, i es queixa de l'actitud dels sindicats.

Divendres passat es van reunir amb els sindicats i semblava que l'acord era a prop, però finalment ha saltat pels aires. En les converses, Educació es va comprometre amb els sindicats que l'avançament del calendari no anés a més els propers cursos. Segons el departament, el fet que al març hi hagi eleccions sindicals ha dificultat l'entesa.

La portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, ha dit en declaracions a TV3 que estarien disposats a seure a la taula.

"Si ara ens diguessin que han aconseguit gestionar aquest retorn de l'horari tant a primària com a secundària, nosaltres anirem a seure i negociarem la resta de punts"

El departament ja ha decidit, però, que el curs que ve s'avança el curs cinc dies a primària i tres dies a secundària. La reducció d'una hora lectiva a primària es començarà a aplicar el curs 23-24, i a secundària el 24-25. Amb el fracàs de l'acord, s'ha perdut avançar un any aquesta mesura. Si hagués tirat, endavant, hauria suposat una inversió de 18,3 milions d'euros l'any 2022, 78,4 el 2023 i 75 el 2024.

Aquest dilluns al matí els sindicats no es van presentar a la taula sectorial i, ja a la tarda, van protagonitzar un sonor acte de protesta contra el conseller González-Cambray, que va haver de suspendre la intervenció que tenia prevista en un acte a la Universitat de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut