La protesta contra Cambray s'ha fet notar al paranimf de la UB (CCMA)
Cambray, durant la protesta al paranimf de la UB

Cambray avisa els sindicats que "les imatges de persones violentes" no l'aturaran

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha criticat durament les actituds violentes de les protestes dels sindicats i avisa que aquests comportaments no evitaran que tirin endavant les mesures previstes

Actualitzat

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha criticat durament els sindicats de mestres i professorat, a qui ha acusat de fer servir formes de protesta violentes, en referència a un acte previst dilluns a la Universitat de Barcelona on van irrompre manifestants amb pancartes, xiulets i cassoles demanant la dimissió del conseller i que es va acabar cancel·lant:

"Que tothom s'expressi, i tant que sí. Però les imatges de persones violentes que no permeten que se celebrin actes de la comunitat educativa no representen els nostres mestres."


En declaracions a RAC1, ha alertat que "és una manca de respecte i un mal exemple per a l'alumnat", i ha afegit: "Aquests boicots no m'aturaran; continuarem treballant per a l'alumnat i els mestres."


"No volen un acord"

El conseller ha reconegut "marge de millora" a l'hora de comunicar les mesures plantejades des del departament, com ara l'avançament del curs escolar, però tot i això assegura que els sindicats "no volen l'acord", perquè no s'han assegut en les últimes set meses sectorials.

Segons el conseller, per ells és "o tot o res" i "des del febrer no s'han mogut", ha lamentat.

Gonzàlez-Cambray ha assegurat que l'avançament del calendari escolar --mesura que no afecta, segons ha insistit, els drets laborals-- es farà tant sí com no. De fet, aquest dimarts, les plantilles per al curs vinent ja van quedar publicades.

L'última proposta del departament avançava per al curs que ve la reducció d'una hora lectiva als mestres i, d'aquí dos cursos, als professors de secundària. Això suposava contractar 1.400 mestres més el curs que ve i més de 2.000 professors, el següent.

Els sindicats van rebutjar aquesta proposta en considerar un "greuge" que no s'apliqués alhora en totes les etapes. "Ens van aplicar les retallades a tots al mateix temps i la recuperació de les condicions laborals no pot ser d'una altra manera", defensen.

I la portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, assegurava en declaracions a TV3 que estarien disposats a seure a la taula si això canviés:

"Si ara ens diguessin que han aconseguit gestionar aquest retorn de l'horari tant a primària com a secundària, nosaltres aniríem a seure i negociaríem la resta de punts."

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut