Una rata corria, aquest divendres, per una vorera de Manhattan (Reuters/Carlo Allegri)

Nova York busca un "tsar antirates" per reduir la població creixent de rosegadors

Amb sentit de l'humor, l'Ajuntament busca un director de mitigació de rosegadors i demana que els candidats tinguin "instint assassí"

Juli Rodés AlmerActualitzat

"L'empenta, la determinació i l'instint assassí són necessaris". Aquestes són les qualitats que l'alcalde de Nova York, Eric Adams, busca en la persona que vulgui assumir un càrrec de nova creació: director o directora de mitigació de rosegadors.

Un càrrec que des del mateix govern municipal ja han batejat informalment com a "tsar antirates"


L'oferta de treball publicada per les autoritats municipals de la ciutat més poblada dels Estats Units afegeix que "el candidat ideal ha d'estar molt motivat i ser una mica sanguinari".

A més, la llista de les nombroses habilitats que qualifiquen per a la feina inclou tenir "actitud fanfarrona, sentit de l'humor i una aura general de dolenteria".

També es demana, per exemple, tenir experiència en polítiques urbanes, habilitats comunicatives i d'organització, i ser resident de Nova York. 

El salari és d'entre 120.000 i 170.000 dòlars.


"Les rates no governen la ciutat"

Aplicant el mateix sentit de l'humor que demanen als candidats, els responsables municipals afirmen, en l'anunci, que "malgrat la seva exitosa estratègia de participació pública i la seva descarada presència a les xarxes socials, les rates no són les nostres amigues, sinó enemics que han de ser derrotats per la unió de les forces del govern de la nostra ciutat".

A més, aquesta setmana, per recaptar diners per combatre els rosegadors, l'Ajuntament ha posat a la venda, per 48 dòlars, una samarreta amb una caricatura d'una rata que fuig espantada, en què es pot llegir: "Les rates no governen la ciutat. Nosaltres ho fem."

Creixement exponencial de les rates

Fa anys que la ciutat de Nova York destina milions de dòlars a lluitar per contenir i mirar d'erradicar la població de rates, que ha crescut exponencialment des de l'inici de la pandèmia.

Els últims dos anys, el nombre d'animals vistos al carrer, al metro i fins i tot a les llars ha augmentat un 71%, segons els responsables municipals de la neteja.


El mes d'octubre l'Ajuntament va anunciar més restriccions horàries per deixar bosses d'escombraries a les voreres abans de ser recollides pel servei de neteja, perquè es considera que les deixalles han fomentat el creixement de la població de rates de la ciutat.

Algunes veus també en responsabilitzen les terrasses de restaurants, autoritzades arran de la pandèmia per pal·liar la crisi del sector.

També, des de fa uns anys, s'apunta al canvi climàtic com a factor que afavoreix l'augment de la població de rosegadors.

Malgrat que una llegenda urbana diu que a Nova York hi ha tantes rates com persones, 8,8 milions, un estudi realitzat l'any 2014 va concloure que n'hi havia uns 2 milions, una per cada 4 habitants, aproximadament.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut