Nova etapa de Kiosk Jove - 2011-2012

L'espai de participació Kiosk Jove engega una nova etapa perquè alumnes de Primària i Secundària de les escoles de Catalunya apliquin els criteris periodístics i informin sobre el que passa en els seus municipis.

Actualitzat
Què és Kiosk Jove?
Un espai de participació de periodisme digital adreçat als centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya.

Un lloc per llegir l'actualitat informativa des d'un punt de vista diferent, amb la visió del jovent català. Els estudiants, guiats pels seus professors, publiquen diàriament les notícies del barri, del poble i del municipi on es troba l'escola o l'institut.

El projecte és una col·laboració entre el Departament d'Educació, de les seves xarxes Edu365 i Xtec de la Generalitat de Catalunya amb el 324, portal web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio.

Qui pot participar-hi i com?
Aquest és el segon any de Kiosk Jove. En una fase pilot (abril 2009) es va obrir a 20 centres educatius, repartits geogràficament per tot el territori català. L'experiència va ser molt gratificant i els joves van treure a debat temes tan interessants i d'actualitat com l'ús del burca a l'institut, les adiccions a internet, i entrevistes a periodistes, escriptors, cantants o alcaldes dels seus municipis.

En la primera fase (2010-2011) hi van participar un total de 72 centres, que van enviar més de 500 continguts en àudio, vídeo, text i fotografia, i van obtenir un miler de visites.

Ara en comencem una segona fase (2011-2012), en què esperem que participin els mateixos o més centres que l'any passat.

Els centres interessats s'hauran de registrar en el període d'inscripció. No s'hi poden inscriure professors o alumnes a títol particular.

El 324 es posarà en contacte personalment amb els tutors dels centres participants, per assistir a una reunió presencial explicativa de tot el projecte.


 

(Vídeo: "El rei Jaume I a Salou" Escola: JaumeI)


Pàgina web: http://www.324.cat/kioskjove
Inscripció: Del 10 al 24 d'octubre del 2011 (per formalitzar-la envia'ns un correu) .
Durada de la segona fase: Fins al juny del 2012.
Trobada inicial presencial: 2 novembre, a les 16 h, a TV3.
Certificat de formació: Es lliurarà un certificat de formació de 30 hores per al professorat inscrit que hagi participat en el projecte Kiosk Jove.
Valor afegit: El 324 facilitarà accessos a visites a les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio per als alumnes del centre que hi participin. Alguns dels continguts de Kiosk Jove podrien veure's en algun programa juvenil-infantil de TV3.



Anar al contingut