L'hotel es volia fer a l'edifici que hi ha en primer terme, al costat del Palau de la Música (ACN)
L'hotel es volia fer a l'edifici que hi ha en primer terme, al costat del Palau de la Música (ACN)
Barcelona

No hi haurà hotel al costat del Palau de la Música

Barcelona retornarà la qualificació d'equipament a les finques del costat del Palau de la Música que Fèlix Millet volia convertir en hotel

RedaccióActualitzat

Finalment no hi haurà hotel al costat del Palau de la Música. L'Ajuntament de Barcelona comença els tràmits per tornar la qualificació d'equipament a les finques adjacents al Palau de la Música, que Fèlix Millet volia convertir en hotel. Una qualificació que ja tenien i que el 2009 el Pla General Metropolità va canviar per destinar-les a ús hoteler.

 

El canvi de qualificació recull així les peticions dels veïns, que s'havien oposat a la construcció d'un nou hotel a Ciutat Vella. Ho ha anunciat aquest diumenge la tinent d'alcalde Janet Sanz, que parla d'exercici de justícia urbanística.

"Desfem aquest 'pelotazo' urbanístic, aquest somni del Millet. Una de les darreres accions que va desenvolupar en el marc d'aquest saqueig al Palau i que implicava jugar amb l'interès públic, amb l'interès general, i fer una cosa contrària al que demanaven els veïns i al que necessitava la ciutat."

El també tinent d'alcalde Jaume Asens, ha insistit en el somni urbanístic que aquest hotel significava per a Fèlix Millet.

"Era el somni personal del senyor Millet, que es va convertir en un malson col·lectiu. El seu somni era fer aquí un hotel luxós i després, al cap de deu anys, convertir-lo en la seva residència personal, una retirada daurada davant del Palau, que tant havia estimat i que tant havia saquejat."

Dimecres arrencarà el procés per començar aquesta modificació: entrarà a la comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament que, d'aquí dos mesos, al novembre, ja ho vol tenir enllestit perquè s'aprovi al ple. Després encara caldrà el vistiplau definitiu de la Generalitat.

L'Ajuntament vol acabar tota la tramitació abans de finals d'any i assegurar-se, definitivament, que l'hotel del Palau no es farà. 

 

Una operació urbanística dubtosa

La requalificació afecta les finques del carrer de Sant Pere Més Alt, 13b, 15 i 17 i del carrer d'Amadeu Vives, 2-8. Aquests edificis, amb elements modernistes al seu interior, eren equipaments escolars, tot i que l'escola La Salle ja no els feia servir.

El dia abans que els Mossos entressin al Palau de la Música, la Generalitat, a proposta de l'Ajuntament de Barcelona, els va donar la categoria de residencial per permetre l'hotel que Fèlix Millet desitjava. Categoria que va intercanviar amb la que tenia un edifici de la Generalitat a la plaça de Sant Jaume. Era el 2009.

 

L'esclat del cas Palau va fer sortir a la llum una operació urbanística plena d'irregularitats: convenis secrets, avals que no es demanen i un projecte en què l'interès públic és més que dubtós. Irregularitats confirmades per la justícia, tot i que no es va considerar que arribessin a ser un delicte. Tant l'excúpula d'Urbanisme socialista de l'Ajuntament de Barcelona com Millet i Montull van ser absolts, mentre que els veïns, que des del 2008 havien denunciat l'operació per especulativa, han estat condemnats a pagar les costes judicials, 15.000 euros.

Ara, i després que el ple de l'Ajuntament i el del Parlament ho demanessin, comencen els tràmits per revertir la situació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut