Verdi Park, Barcelona

"No estem sols", en cartellera

L'últim documental de Pere Joan Ventura es va estrenar la setmana passada a Barcelona a la sala Verdi Park, on continua en cartellera. "No estem sols" és una història coral de la rebel·lió ciutadana que ha agitat els carrers de les ciutats espanyoles els últims anys. Es va estrenar en una sessió especial al setembre al Festival de Sant Sebastià.

Actualitzat

Pere Joan Ventura, guanyador d'un premi Goya per "El efecto Iguazú" el 2003 i d'un premi Ondas Internacional per la sèrie de TVE "Los años vividos", va buscar la complicitat del director Pere Portabella i El Gran Wyoming, que han esdevingut els productors del film. Fruit de la implicació directa d'El Gran Wyoming al documental, va escriure el llibre "No estamos solos", publicat per Editorial Planeta el 2014. A més, és l'autor de la lletra de la cançó "No estamos solos", amb música de Miguel Ángel Ariza, que interpreta amb el seu grup de rock Los insolventes.

 

Sinopsi
El carrer és l'escenari de la rebel·lió ciutadana dels últims anys a Espanya. Ciutats com Madrid, Barcelona, València, Gijón i Sevilla marquen el recorregut de la pel·lícula per mostrar la força col·lectiva dels moviments socials que exigeixen una canvi radical en la manera de fer política. La Marea Blanca, la Marea Verda, la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca), FLO 6x8, els iaioflautes, la Solfónica i les Comadres de Gijón i les Dones de Barredos, en són els principals protagonistes. Rodada durant el 2014, el film recull la petjada del 15-M, quan van començar les grans protestes per les retallades en sanitat i educació, la corrupció política, els desnonaments massius i les conseqüències d'una gestió de la crisi econòmica que ha agreujat les desigualtats.

"No estem sols" també explora els nous formats d'organització ciutadana: orquestres al carrer, cobles davant els hospitals, samarretes de colors, trens de dones, flamenc a les seus bancàries, avis envaint el metro... Els carrers s'omplen per evidenciar la indignació ciutadana. Moltes de les manifestacions i activitats del moviments socials, així com el mateix rodatge del documental, haurien estat penalitzats arran de la reforma del Codi Penal aprovada pel PP, amb l'oposició de la resta de forces polítiques, i l'entrada en vigor de la "llei mordassa" el 15 de juny del 2015.
 

 

 

"No estem sols"
Facebook
YouTube



Projeccions
Verdi Park (Barcelona) a les 16:10, 18:10, 20:10 i 22:30  


Fitxa tècnica
Direcció i guió: Pere Joan Ventura
Productors: Pere Portabella i El Gran Wyoming
So: Sergio Madridano
Muntatge: Anastasi Rinos Martí
Direcció de fotografia: Alberto Molina Tejedor
2015
Una producció de Films 59 i Asuntos y Cuestiones Varias.


Pere Joan Ventura Carol, director
(Castellar del Vallès, 1946). Va ser ajudant de direcció en una dotzena de pel·lícules de directors com Vicente Aranda. Extensa carrera en televisió, on va treballar com a realitzador de sèrie "Los años vividos", Premi Ondas Internacional i subdirector de "Quién sabe dónde" i "Buscados con cargo" per a TVE). Ha dirigit documentals com "Subcomandante Marcos: viaje al sueño zapatista", "Guatemala: hora de la verdad" i "Plou i fa sol", entre d'altres. Va guanyar el premi Goya al millor documental per "El efecto Iguazú" el 2003.



Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

Anar al contingut