Unes calcetes tacades de sang
El projecte de llei ja s'ha aprovat a la Cambra de Representants de Florida (Pexels)

"No diguis regla": Florida vol prohibir l'educació sexual a l'escola fins a sisè

El governador, el republicà Ron DeSantis, també ha signat aquesta matinada la llei que prohibeix l'avortament a partir de les sis setmanes d'embaràs

RedaccióActualitzat

"Don't say period" (No diguis regla). Així s'ha batejat el projecte de llei de l'estat de Florida que vol limitar l'educació sexual a les escoles, prohibint, entre altres coses, que els infants puguin parlar de la regla o de malalties de transmissió sexual fins a sisè. És a dir, fins als 12 anys.

La norma ja ha rebut el vistiplau de la Cambra de Representants de Florida, de majoria republicana, i, si passa el filtre del Senat, entrarà en vigor al juliol, un cop la signi el governador, Ron DeSantis. Per tant, es podria aplicar a partir del curs que ve.

La llei diu que quan el material educatiu té contingut sobre la sexualitat humana només es pot utilitzar "entre els graus 6 i 12", és a dir, més enllà del sisè curs.

Amb aquest punt a la mà, durant una sessió sobre educació a la cambra, una diputada demòcrata, Ashley Gantt, va preguntar al republicà Stan McClain: "Si les nenes experimenten el seu cicle menstrual a cinquè o a quart, els prohibirà parlar-ne perquè estan en un curs inferior a sisè?" McClain va respondre: "Ho faria." Aquest és moment.

El projecte de llei també inclou que les escoles ensenyin com "el sexe està determinat per la biologia i la funció reproductiva en el moment de néixer" i "aquests rols reproductius són binaris, estables i inalterables".

A més, si tira endavant, el Departament d'Educació de Florida haurà d'aprovar tots els materials educatius sobre salut sexual. També donaria als pares el dret de limitar els tipus de llibres de la biblioteca que els seus fills poden consultar.

La llei pren el nom d'una altra norma, aprovada l'any passat a Florida, que també prohibeix els professors parlar lliurement amb els infants sobre orientació sexual i identitat de gènere. El projecte de llei es va batejar com a "Don't say gay". El nom oficial és "llei dels drets dels pares".

El republicà Ron DeSantis, governador de Florida
El republicà Ron DeSantis és governador de Florida des del 2019 (Reuters)

Florida prohibeix l'avortament més enllà de les 6 setmanes

El republicà DeSantis ha signat aquesta matinada un altre projecte de llei polèmic, el que limita l'avortament a les primeres sis setmanes d'embaràs. El governador ha compartit el moment a Twitter.

La norma, batejada com a "llei de protecció del batec", havia estat aprovada abans a la Cambra de Representants de Florida amb 70 vots a favor i 40 en contra, i havia rebut el vistiplau del Senat. 

La seva entrada en vigor encara depèn que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre una altra norma en relació amb l'avortament aprovada pel governador republicà, que l'any passat va limitar la interrupció de l'embaràs a les 15 setmanes.

Amb aquesta nova llei només es permetrà fer-ho a partir de la setmana 15 a víctimes de violació, incest o tràfic, sempre que puguin mostrar una ordre d'allunyament, un informe policial o altres proves.

Tant l'oposició, que ha argumentat que abans de la sisena setmana d'embaràs és molt difícil ser-ne conscient, com la Casa Blanca, han qualificat la norma d'"extremadament perillosa".

També la vicepresidenta nord-americana, Kamala Harris, s'ha pronunciat: "Siguem clars: aquesta llei nega a les dones de Florida l'accés a serveis bàsics de salut. Aquests suposats líders no poden reclamar que advoquen per la llibertat mentre prenen a les dones la capacitat de prendre decisions sobre el seu propi cos."

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsAvortament
Anar al contingut