Barcelona

NiceOne, la fira dedicada a l'entreteniment digital, tanca amb 120.000 assistents

En aquesta edició s'ha apostat sobretot per les experiències que impliquen immersió i els nous Technosports

RedaccióActualitzat

Més de 120.000 persones han visitat des de dijous passat la primera edició de la fira d'entreteniment digital NiceOne Barcelona, que s'ha celebrat al recinte de Gran Via i que és hereva del Barcelona Games World.

Josep Antoni Llopart, director del certamen:

"Hem apostat per un nou model de festival obert a noves formes d'entreteniment i estem molt satisfets perquè el públic ha rebut molt bé aquesta nova orientació."

Els organitzadors han informat que en aquesta edició s'ha apostat per les experiències que impliquen immersió i els nous Technosports, a més de les novetats en videojocs, competicions professionals en directe d'"eSports", conferències, i concursos de "cosplay" , entre d'altres.

Entre les propostes d'immersió que més han atret el públic es troba l'anomenada "Ourang Medan", el vaixell fantasma escenari del videojoc "The Dark Pictures Anthology: Man of Medan", activitat organitzada conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat i Bandai Namco Entertainment.

 

 

També ha comptat amb nombroses visites la proposta de la ciutat "Zombie Shooter Experience", en ruïnes i plena de morts vivents de la qual els visitants han de fugir gràcies a armes làser del tipus "icombat" portades des dels EUA.

En la secció dels Technosports, disciplina que combina els esports amb la realitat virtual i augmentada, els visitants han participat en jocs de Hado, nou digital en què dos equips lluiten per la victòria llançant-se boles d'energia.

Els assistents també han pogut seguir en directe competicions de League of Legends com les fases finals de la Iberian Cup i l'anomenat Circuit Tempesta.

Les dues competicions han tingut una audiència en directe de més de mig milió d'espectadors en les plataformes que les han retransmès.

16 de cada 100 són noies

Aquesta tarda s'ha fet la final de la Iberian Cup de la League of Legends. Un torneig professional i majoritàriament masculí. Però ja hi ha alguna noia que s'ha fet un lloc en els equips professionals.

 

 

Tot i que encara només 16 de cada 100 desenvolupadors de videojocs són dones. En canvi, pel que fa a usuaris, sí que hi ha més igualtat. Gairebé la meitat de jugadors són noies.

El saló ha comptat amb la visita d'"influencers" i creadors de contingut com Willyrex, Vegetta777, TheGrefg, Wismichu i Anikilo, i ha estat el marc per commemorar els trenta anys de la Game Boy de Nitendo i el mig segle de Konami, creadora de sagues com Castelvania o Metall Gear.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut