Barcelona

Navarro: "Aprovar la declaració de sobirania és apostar per la independència"

El líder del PSC, Pere Navarro, ha centrat la seva intervenció a criticar les prioritats del president Artur Mas. Diu que en lloc d'entestar-se en el procés sobiranista hauria de donar resposta a la situació de penúria econòmica i social que viu el país. I ha recordat que qualsevol procés de consulta ha de ser negociat.

RedaccióActualitzat
El líder del PSC, Pere Navarro, ha centrat la seva intervenció a criticar les prioritats del president Artur Mas. Diu que en lloc d'entestar-se en el procés sobiranista hauria de donar resposta a la situació de penúria econòmica i social que viu el país.

Navarro, però, ha reconduït el seu discurs ràpidament al negociat que donava raó de ser al ple d'aquest dimecres: la declaració de sobirania. Un document que el líder del PSC entén així: "Que el Parlament aprovi la declaració de sobirania és apostar per la independència". I això, afegeix Navarro, fa sobrera qualsevol consulta als ciutadans.

En aquest sentit, Navarro ha carregat contra el ritme impregnat en el procés i s'ha posat al costat de Duran i Lleida, citant-lo explícitament, en reclamar començar de zero. Navarro diu que la declaració que aprovarà el Parlament "es carrega la possibilitat que els catalans puguin exercir el seu dret a decidir".

La solució a aquest carreró sense sortida, com ha dit el dirigent socialista, passa per consultar els ciutadans en el marc d'un procés negociat i legal.

En el seu discurs, Navarro ha tornat a deixar clar que el seu posicionament no passa per la independència de Catalunya, entre altres coses perquè "en el marc de la UE és impossible reconèixer la secessió d'un estat membre sense l'acord entre la part i el tot".

Per això aposta per negociar la Constitució i impulsar un estat federal. A l'altra banda d'aquest objectiu hi ha les solucions, segons Navarro, que proposen PP, CiU i ERC: "El xoc de trens i l'enfrontament". Els socialistes, en canvi, "no volem trencar ni marxar, volem acordar i seguir units", ha conclòs Pere Navarro.




 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut