Navalni estava a punt de ser alliberat en un intercanvi de presoners amb Alemanya

L'acord entre Rússia i Alemanya s'hauria tancat pràcticament el dia abans de la mort de l'opositor rus

RedaccióActualitzat

Els col·laboradors d'Aleksei Navalni han fet públic que hi havia un acord per bescanviar-lo per Vadim Krasikov, un exoficial de l'FSB condemnat a cadena perpètua a Berlín per assassinat.

Ho ha explicat Maria Petvtxik, la presidenta de la Fundació Anticorrupció (FBK), l'ONG russa creada per Navalni, en un missatge penjat al canal de YouTube de l'opositor rus:


El president rus, Vladímir Putin, va admetre fa poc, en una entrevista amb l'expresentador de la cadena nord-americana Fox Tucker Carlson, que hi havia converses per alliberar Krasikov.
 

Dos anys de converses per arribar a un tracte

Pevtxik diu que el tracte, que també incloïa l'alliberament de dos ciutadans nord-americans captius a Rússia, estava pràcticament tancat el 15 de febrer. L'opositor rus va morir l'endemà a la colònia penal de Sibèria on complia una condemna de 19 anys, per motius que des de molts àmbits s'interpretaven com una persecució política.

Segons Pevtxik, Putin va canviar de parer perquè el seu odi per Navalni va fer que no suportés la idea de veure'l lliure. I per això l'hauria fet matar, perquè, a més, sabia que Navalni el podia vèncer algun dia.

Homenatge a Navalni, aquest cap de setmana a Barcelona
Homenatge a Navalni, aquest cap de setmana a Barcelona (Reuters/Nacho Doce)

La família prepara un acte públic d'homenatge

El Kremlin no ha reaccionat a aquestes declaracions, però ja havia dit que era absurd intentar vincular el govern rus amb la mort del líder opositor.

El govern alemany, per la seva banda, ha dit que no pot fer comentaris sobre declaracions relatives a un pla per dur a terme un intercanvi de presoners.

Ara, la família de Navalni no només li prepara un funeral, també ha demanat a la ciutadania que els ajudi a trobar un lloc on se li pugui fer un acte públic d'homenatge a finals de setmana.
 

 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinRússiaAleksei Navalni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut