Rússia entrega el cos de Navalni a la seva mare 8 dies després de la seva mort
Un cartell en una protesta per la mort de Navalni (REUTERS/Darrin Zammit Lupi)

Rússia entrega el cos de Navalni a la mare 9 dies després de la seva mort

Iúlia Navàlnaia denuncia que Putin els feia xantatge amb el cos per intentar pactar un funeral secret i evitar les protestes de l'oposició

RedaccióActualitzat

Rússia ha accedit aquest dissabte a entregar el cos del líder opositor Aleksei Navalni a la seva mare, nou dies després de la seva mort en una presó de l'Àrtic en unes circumstàncies que no s'han aclarit.

"El cos d'Aleksei ha estat entregat a la seva mare. Gràcies a tots els qui ho exigien amb nosaltres", ha anunciat Kira Yarmish, portaveu de Navalni.

Rússia entrega el cos de Navalni a la seva mare 8 dies després de la seva mort
La mare d'Aleksei Navalni (Reuters)

La mare de Navalni continua a la ciutat àrtica de Salejard, propera a la presó on va morir l'opositor el dia 16 de febrer.

La portaveu del líder mort dubta si el Kremlin permetrà funerals públics i ha promès als seguidors del polític mantenir-los informats.

"Hem de fer el funeral, però no sabem si les autoritats impediran que se celebrin com desitja la família i com l'Aleksei es mereix"

La viuda del líder opositor, Iúlia Navàlnaia, ha denunciat aquest dissabte, en un vídeo, que les autoritats de Putin es negaven a entregar el cos i que el feien servir com a ostatge.

 "Torneu el cos del meu marit. Volem celebrar el funeral i entregar-lo a la terra, como Déu mana, com fan els ortodoxos. Entregueu-nos l'Aleksei sense condicions."

La viuda, que acusa obertament Putin d'estar darrere la mort del seu marit, recordava que Rússia ha presentat aquest divendres un ultimàtum a la mare del polític perquè acceptés un enterrament secret i evitar així manifestacions públiques de l'oposició. Assegura que li han estat fent xantatge amenaçant-la d'enterrar el cos a la mateixa presó on "va ser assassinat".

Rússia entrega el cos de Navalni a la mare 9 dies després de la seva mort
Navalni i la seva dona durant una protesta a Moscou el 2013 (Reuters)

L'equip de Navalni ha presentat aquest divendres una altra demanda per "profanació del cos del difunt".

El Kremlin ha negat rotundament totes les acusacions i fa una crida a esperar els resultats de l'autòpsia, mentre assegura que la causa és una mort natural.

 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinRússiaAleksei Navalni
Anar al contingut