Tenis

Nadal s'enfrontarà a Ferrer en la final de Montecarlo després de derrotar Murray per 6-4, 2-6 i 6-1

El rei de Mònaco no renuncia al seu tron i aquest diumenge defensarà la seva corona per setena vegada consecutiva. Rafael Nadal opta a conquerir un Masters 1000 de Montecarlo que ha fet seu les darreres set temporades després de classificar-se per a la final en derrotar Andy Murray per 6-4, 2-6 i 6-1. L'únic que pot evitar ara que el manacorí allargui el seu idil·li en el torneig monegasc serà l'alacantí David Ferrer, que s'ha desfet de Jürgen Melzer en dos sets (6-3 i 6-2) per accedir a la seva tercera final de l'any.

Actualitzat
Rafael Nadal no ha guanyat amb la superioritat a què ens té acostumat en terra batuda, però el manacorí ja ha deixat ben clar de què és capaç en la primera gran cita de la temporada sobre aquesta superfície. Sí, Nadal encara no ha guanyat cap títol però s'ha classificat per a la final del Masters 1000 de Montecarlo després d'eliminar un jugadoràs com Andy Murray en la segona semifinal del torneig.

El balear i l'escocès han ofert un recital en un duel intens, amb un tenis d'alta volada i constants alternatives en el marcador. Nadal ha cedit el primer joc del partit per tot seguit situar-se amb un 4-1 favorable en el primer set. Murray ha reaccionat fins a situar-se 5-4, però de nou Nadal ha tret el millor d'ell mateix i ha acabat imposant-se 6-4. La segona mànega, en canvi, ha estat un passeig per a Murray. L'escocès ha desplegat un joc molt sòlid des del fons de la pista i ha deixat Nadal sense resposta. El 2-6 reflectit en el marcador ha estat demolidor. Arribats, doncs, al tercer i definitiu set Murray ha començat a pagar el desgast físic i ha jugat a ratxes, amb molèsties al colze que l'han obligat a demanar l'assistència mèdica. Nadal, en canvi, s'ha mantingut impertèrrit i ha escombrat el rival per sentenciar la semifinal amb un 6-1 extraordinari.  

Imparable Ferrer

David Ferrer s'ha classificat aquest dissabte per a la final de Montecarlo després d'eliminar Jürgen Melzer per un inapel·lable 6-3 i 6-2. El tenista de Xàbia no ha tingut problemes per desfer-se del botxí de Roger Federer i n'ha tingut prou amb una hora i 18 minuts per sentenciar l'enfrontament. Ferrer, molt més inspirat que l'austríac amb les pilotes de trencament, arriba així a la seva primera final de Montecarlo i aspirarà a guanyar el seu tercer títol de la temporada després dels aconseguits a Acapulco i Auckland. 

L'austríac havia derrotat Ferrer en els dos últims enfrontaments personals -a Roland Garros i a París-Bercy de l'any passat- però aquesta vegada poca cosa ha pogut fer per contrarestar el joc del de Xàbia. Melzer ha començat manant en el marcador 3-1, però Ferrer s'ha refet i ha acabat adjudicant-se el primer set per 6-3. Melzer ho ha intentat de totes les maneres però no ha sabut aprofitar les vuit pilotes de trencament de servei de les quals ha disposat i ha vist com el rival, molt més efectiu, guanyava amb contundència i sentenciava l'enfrontament amb un 6-2.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut