Imatge d'arxiu d'un agent (Policia Nacional)
Alacant

Multen amb 6.320 euros una dona per escopir a un policia i cridar-li "tinc hepatitis"

La dona havia incomplert una ordre d'allunyament del marit i va agredir un dels agents que es van presentar a la casa a Alacant

RedaccióActualitzat

Una dona de 48 anys ha estat condemnada a pagar 6.320 euros per colpejar al genoll un agent de la Policia Nacional d'Alacant i escopir-li a la cara mentre que li cridava "tinc hepatitis i t'ho encomanaré".

La condemnada no havia respectat una ordre d'allunyament i, quan s'hi va presentar la policia, va tenir una actitud de "total menyspreu" als agents, segons es recull a la sentència del jutjat penal número 1 d'Alacant amb data del 4 d'octubre. Es va resistir a entrar al vehicle policial i a ingressar als calabossos i va arribar a colpejar un dels agents i a escopir-li.

Els fets van passar el 12 d'agost del 2021, després que la dona infringís una ordre d'allunyament de 300 metres respecte al marit, una ordre que havia emès la vigília un altre jutjat d'Alacant. 

La dona va estar trucant i enviant missatges de WhatsApp a l'home durant tot el dia i també va anar a casa seva al matí, trucant al porter automàtic, i al vespre, quan hi va tornar i va estar donant cops a la porta d'entrada a l'edifici i després a la porta d'accés a l'habitatge, moment en què va arribar una patrulla de la policia.

El policia agredit va tenir conjuntivitis irritativa i una lesió lleu al genoll que van necessitar una primera assistència i vuit dies de recuperació. A més, durant sis jornades més va ser sotmès a diverses proves mèdiques per descartar el contagi d'hepatitis, entre les quals hi ha vacunació, serologies i seguiments.

La condemnada va arribar a una conformitat amb la Fiscalia i l'acusació particular exercida pel sindicat Jupol a través de l'advocada Raquel Sánchez Navarro, en què va acceptar els fets.

Segons això, l'agressió es tradueix en una condemna d'un mes de multa amb una quota diària de 4 euros (un total de 120), a més dels 6.320 euros referits, però també que se li imposin sis mesos de presó pel delicte de trencament de condemna per vulnerar l'ordre d'allunyament cap al marit (que queda en suspens per no tenir antecedents) i un altre mig any de multa a raó de 4 euros diaris (720) per resistència a agents de l'autoritat.

És una sentència ferma i no s'hi pot presentar recurs.

ARXIVAT A:
PolicialPolicia Nacional
Anar al contingut