Acte de Dolça Revolució, a Balaguer, amb Josep Pàmies, el segon a l'esquerra
Acte de Dolça Revolució, a Balaguer, amb Josep Pàmies, el segon a l'esquerr
Barcelona

Multa de 600.000 euros a Josep Pàmies per promocionar falses teràpies contra l'autisme

Pàmies, el pagès de Balaguer que promou teràpies pseudocientífiques, ha dit que recorrerà la sanció

RedaccióActualitzat

La conselleria de Salut ha multat amb 600.000 euros el promotor de teràpies pseudocientífiques Josep Pàmies.

Li imposen per publicitar l'ús de l'MMS com a cura per a l'autisme, en una conferència a Balaguer el 14 d'octubre, que va difondre en directe per Facebook.

L'MMS, Mineral Miracle Solution (solució mineral miraculosa), és una solució de clorit de sodi, una substància semblant al lleixiu que serveix per desinfectar. Un compost que l'Agència Espanyola del Medicament considera il·legal i ha prohibit per a ús humà. L'any 2010 va fer una alerta en què avisava dels efectes adversos d'aquest producte:

"El seu consum directe pot produir dolor abdominal, nàusees, vòmits, diarrea, intoxicacions, fallada renal i metahemoglobinèmia."

En els últims mesos, Pàmies ha estat multat amb 120.000 euros més. 30.000 per oferir productes fets amb plantes que prometien curar el càncer i la leucèmia. En aquest sentit, l'associació de Pàmies va reconèixer la seva responsabilitat i es va reduir la sanció a 18.000 euros. La segona multa, de 90.000 euros, és per la venda d'MMS.

Pàmies, que té 15 dies per presentar al·legacions, s'ha defensat emparant-se en el dret a la llibertat d'expressió. Ja ha dit que no pagarà la multa, que recorrerà la sanció i que no retirarà els vídeos com exigeix Salut. Demanarà que sigui un jutge el que digui si s'han de retirar o no.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut