Balaguer

Salut obre un expedient sancionador per una conferència pseudocientífica a Balaguer

L'ha organitzat l'associació de Josep Pàmies

RedaccióActualitzat

Nova polèmica per la celebració d'una conferència en què s'afirma que l'autisme es pot curar amb una substància anomenada MMS. S'ha fet a Balaguer.

El Departament de Salut ja ha anunciat que obrirà un expedient sancionador contra l'organitzadora de l'acte, l'associació Dolça Revolució de Josep Pàmies, agricultor conegut en l'entorn pseudocientífic i protagonista d'altres polèmiques relacionades amb la salut.

La Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària del Departament de Salut va advertir els organitzadors de la jornada que no es podia fer cap menció al clorit de sodi, ja fos per al tractament del TEA (Trastorn de l'Espectre Autista) o per al tractament de malalties. Aparentment, els organitzadors van decidir suspendre l'acte. Aquest diumenge, però, han reunit els assistents en un punt de Balaguer i els han conduït a un altre espai on han fet la conferència.

 

 

MMS no són les sigles d'un compost químic, sinó de Mineral Miracle Solution (solució mineral miraculosa). És una solució de clorit de sodi, una substància semblant al lleixiu que serveix per desinfectar. L'Agència Espanyola del Medicament la considera il·legal i l'ha prohibit per a ús humà. L'any 2010 va fer una alerta en què avisava dels efectes adversos d'aquest producte:

"El clorit de sodi, en solució aquosa i quan s'administra en les condicions indicades, es transforma en àcid clorós que es degrada a diòxid de clor. Totes aquestes substàncies tenen una acció oxidant forta, el seu consum directe en aquestes condicions pot produir dolor abdominal, nàusees, vòmits, diarrea, intoxicacions, fallada renal i metahemoglobinèmia."

En aquesta alerta, també s'afirma que les autoritats sanitàries canadenques han constatat l'aparició de dos casos d'efectes adversos greus. En un cas, van posar en perill la vida del pacient.

Al fons de la polèmica, hi ha la desesperació de moltes persones amb malalties o trastorns que no tenen tractament mèdic, tal com explica Ramon Mur, president del Col·legi Oficial de Metges de Lleida:

"S'aprofiten de la situació de vulnerabilitat dels pacients que tenen una patologia que no pot tractar la teràpia convencional per portar-los a l'engany."

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut