Fotograma de Blade Runner
Fotograma de Blade Runner

Mor Syd Mead, l'artista que va crear l'univers d'"Alien", "Tron" i "Blade runner"

RedaccióActualitzat

"Alien", "Blade runner", "Tron", "Star Trek"... Pel·lícules icòniques que han passat a la història pel seu univers propi. L'artista que el va plasmar al cinema, Syd Mead, ha mort aquest dimarts als 86 anys.

Mead ha mort a Passadena, segons ha explicat el seu marit, Roger Servick, al mitjà especialitzat The Hollywood Reporter. Feia tres anys que tenia un limfoma.

Mead, nascut a St Paul, als Estats Units, el 1933, ha passat a la història del cinema per crear universos icònics. "Futurisme visual" és com ell mateix es referia a la seva feina a la gran pantalla. Mead va crear el mon distòpic de "Blade runner", tant de 1982 com de 2017.

 

 

"Star Trek: The Motion Picture" (1979), "TRON" (1982), "Timecop" (1994), "Mission to Mars" ( 2000) o "Elysium" (2013) són algunes de les seves altres col·laboracions en el món del cinema. L'última gran creació va ser per a "Tomorrowland" (2015), la pel·lícula de Disney protagonitzada per George Clooney.

Tot i que Mead és conegut per la seva participació en aquestes pel·lícules, també destaca com a dissenyador industrial. Va començar la seva trajectòria professional en companyies com Ford.

Mead ha mort poques setmanes abans de l'homenatge que li havien preparat en els premis del Sindicat de Directors d'Art. Havia de rebre el premi honorífic William Cameron Menzies l'1 de febrer a Los Angeles.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut