El sacerdot Manuel García viejo
El sacerdot Manuel García Viejo, en una foto d'arxiu
Madrid

Mor Manuel García Viejo, el segon espanyol infectat pel virus de l'Ebola

El sacerdot Manuel García Viejo estava ingressat a l'hospital Carlos III de Madrid, on també va estar ingressat Miguel Pajares, el primer espanyol mort a causa de la malaltia

RedaccióActualitzat

El religiós Manuel García Viejo ha mort aquest dijous a l'hospital Carlos III de Madrid, on es trobava ingressat per Ebola. García Viejo, de 69 anys, era al centre hospitalari des de dilluns passat, quan van ingressar-lo procedent de Sierra Leone.

Ja en el moment de ser repatriat a Espanya, entre fortes mesures de seguretat, el seu estat de salut era "greu" perquè presentava una "important deshidratació" i una afectació hepatorenal. Com a conseqüència d'aquest delicat estat de salut, en les últimes hores García Viejo havia sofert un "empitjorament".

García Viejo feia 52 anys que pertanyia a l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i en feia 30 que era missioner a l'Àfrica. En l'actualitat treballava com a director mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu a la ciutat de Lunsar. Després de confirmar-se que s'havia infectat pel virus, García Viejo va manifestar el seu desig de ser traslladat a Espanya i es van iniciar els tràmits per a la seva repatriació.

Una de les teràpies experimentals que s'han desenvolupat en els últims mesos, anomenada "Zmapp", estava esgotada arreu del món, de manera que s'estaven estudiant altres medicaments alternatius per tractar el pacient.

L'Ebola ja va acabar amb la vida el mes passat d'un altre religiós de l'Orde de Sant Joan de Déu, el sacerdot Miguel Pajares.

 

Anar al contingut