Mor l'escriptor Carlos Ruiz Zafón, autor de "L'ombra del vent", als 55 anys

Nascut a Barcelona el 1964, ha mort de càncer a la ciutat de Los Angeles, als Estats units

RedaccióActualitzat

L'autor de "L'ombra del vent", l'escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón, ha mort als 55 anys a causa d'un càncer a la seva residència de Los Angeles, la ciutat on vivia des del 1994.

"Avui és un dia molt trist per tot l'equip de Planeta que el va conèixer i va treballar amb ell durant vint anys en què es va forjar una amistat que transcendeix tot allò professional", ha expressat l'editorial en un comunicat en què es posa en relleu que Zafón és un dels millors novel·listes contemporanis: "Però seguirà molt viu entre tots nosaltres a través dels seus llibres."

 

Ruiz Zafón va adquirir projecció internacional amb la seva novel·la 'L'ombra de vent', ambientada a la Barcelona de postguerra i publicat el 2001. L'obra va guanyar nombrosos premis i va ser seleccionada a la llista confeccionada en 2007 per 81 escriptors i crítics llatinoamericans i espanyols amb els millors 100 llibres en llengua espanyola dels últims 25 anys.

Zafón ja s'havia donat a conèixer el 1993 amb "El príncep de la boira", que, juntament amb "El palau de la mitjanit' i "Les llums de setembre", forma la Trilogia de la Boira. Cinc anys més tard publica "Marina".

Va escriure diverses obres de narrativa juvenil i diverses novel·les. L'última, "El laberinto de los espíritus", l'any 2016. Poc després de publicar-la, era entrevistat a TV3:

 

 

Poc després de la confirmació de la mort de Zafón, s'han produït les primeres reaccions del món de la cultura a les xarxes socials:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
LiteraturaObituariCàncer
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut