Imatge d'arxiu de l'actriu Sílvia Tortosa

Mor l'actriu i presentadora Sílvia Tortosa als 77 anys

La seva filmografia compta amb més d'una vintena de títols

RedaccióActualitzat

L'actriu catalana Sílvia Tortosa ha mort als 77 anys després d'una "llarga lluita" contra el càncer, segons ha comunicat la seva agència de representants. L'any 2019, va ser intervinguda per un càncer de mama.

Els seus representants subratllen que Tortosa va mantenir sota "màxima discreció" el seu estat de salut, i agraeixen el suport dels amics, admiradors i la premsa als més de seixanta anys de trajectòria d'aquesta prolífica actriu.

Tortosa va néixer a Barcelona el 1947 i va estudiar interpretació a l'Institut del Teatre de Barcelona. Va debutar al teatre amb quinze anys, amb el paper de Dorita al "Mago de Oz".

Als dinou anys, va interpretar el seu primer paper al cinema, a "El último sábado" (1966) del director català Pere Balañà. La seva filmografia compta amb més d'una vintena de títols, entre els quals, destaca "Pánico en el Transiberiano".

Dirigida per Eugenio Martín, va compartir repartiment amb l'actor britànic Christopher Lee.  A la televisió, va aparèixer en populars sèries com "Curro Jiménez",  "Hostal Royal Manzanares", "Farmacia de guardia" o "Hospital Central".

Tortosa va debutar al teatre amb quinze anys (EUROPA PRESS )

Tortosa també va fer de presentadora en diversos programes de Televisió Espanyola, com "Aplauso". El 2007 va publicar les seves memòries, amb el títol "Mi vida oculta". 

A X, la Unió d'Actors i Actrius ressalta la seva llarga carrera professional al mon del cinema, el teatre i la televisió.

ARXIVAT A:
CinemaTeatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut