L'intèrpret va guanyar un Bafta el 1997 encarnant el reticent ballarí de striptease Gerald Cooper (Reuters/Lucas Jackson)

Mor l'actor Tom Wilkinson, cèlebre per "The full monty" i dues vegades nominat a l'Oscar

L'actor britànic es va convertir en un secundari de luxe en multitud de grans produccions de Hollywood com ara "Shakespeare in love", "Batman begins", "Snowden" i "El Gran Hotel Budapest"

Redacció/Agències

L'actor britànic Tom Wilkinson ha mort sobtadament aquest dissabte als 75 anys a casa seva, segons ha comunicat la seva família.

Wilkinson era conegut sobretot pel seu paper a "The full monty", pel qual va guanyar un premi Bafta el 1997 encarnant el reticent ballarí de striptease Gerald Cooper.

Recentment, es va reunir amb algun dels coprotagonistes d'aquell èxit de taquilla i de crítica per rodar la sèrie homònima que va produir Disney+.

A més, al llarg de sis dècades d'actuació va ser nominat dues vegades a l'Oscar, una com a millor actor per "A l'habitació" el 2001 i una altra com a millor actor secundari per "Michael Clayton" el 2007.

La seva trajectòria al cinema també ha estat reconeguda amb un total de sis nominacions als Bafta i quatre als Globus d'Or.

En televisió el vam veure a "John Adams", per la qual va rebre un Emmy i un Globus d'Or.


Secundari de luxe en multitud de grans produccions

Wilkinson es va convertir en les últimes dècades en un rostre familiar com a secundari de luxe en multitud de grans produccions de Hollywood i britàniques, i va alternar aquests treballs amb la seva presència en sèries de televisió i obres teatrals.

Va aparèixer, entre d'altres, a la comèdia romàntica "Shakespeare in love" i en treballs importants com ara "Batman begins", "Snowden", "L'escriptor", "El Gran Hotel Budapest" i "RocknRolla".

Tot plegat, de la mà de directors com John Madden, Christopher Nolan, Oliver Stone, Roman Polanski, Wes Anderson i Guy Ritchie.

Va participar en més de 130 produccions de cinema i televisió.

ARXIVAT A:
SèriesTeatreCinema
Anar al contingut