Josep Serra Llimona amb la seva dona Glòria Prat, al pati de casa seva

Mor Josep Serra i Llimona, pintor, gravador i paisatgista mediterrani

També ha mort el seu amic i pintor vinculat a la Sala Parés Simó Busom

RedaccióActualitzat

El pintor, paisatgista, dibuixant i gravador català Josep Serra Llimona ha mort als 83 anys, després d'una llarga malaltia que els últims anys li impedia pintar. Nascut a l'Ametlla del Vallès el 1937, es va formar amb Ramon Rogent i els seus deixebles.

Va guanyar el Premi de pintura de l'Institut Français (Cercle Maillol, 1962) i va estudiar a París a l'Académie de la Grande Chaumière.

Dins un marc postimpressionista, va pintar temes del seu entorn íntim, si bé bàsicament era paisatgista.

Juntament amb la tècnica de l'oli va practicar el dibuix, l'aquarel·la, la litografia i el gravat.

Va exposar i té obra en diferents països i des del 1968 pertany al grup de pintors de la Sala Parés.

"Paisatge amb poble" (Cedit a l'ACN per la Sala Parés)
 
 
 
 

"Racó de port" (Cedit a l'ACN per la Sala Parés)

La seva dona, Glòria Prat, amb un autoretrat inacabat de l'artista

 

Paisatgista mediterrani, Serra i Llimona s'ha mantingut fidel a la tradició. El Camp de Tarragona, Mallorca, Menorca i també Barcelona són alguns dels escenaris que han inspirat i motivat la seva pintura.

El 2012 va guanyar la Creu de Sant Jordi.

 

 

Era un pintor estimat a Catalunya, com ha recordat, en declaracions a Catalunya Ràdio, Àlex Susanna, actual director d'art de la Fundació Vila Casas. "No feia altra cosa que celebrar la vida a través de pintar", ha explicat. "Va ser un pintor des de sempre i va tenir la gran virtut d'acompanyar moltes i moltes llars sobretot a Catalunya, però també a l'estranger, sobretot als Estats Units, on va exposar moltes vegades."


Mor el pintor Simó Busom

El seu gran amic, el també pintor Simó Busom, també ha mort aquest dimecres. Desapareixen així dos dels grans del grup de la Sala Parés dels anys seixanta.

Busom es va centrar en la figuració, encara que, en aquest cas, l'artista provenia del postcubisme.

L'any 1964 va fer la seva primera exposició a la Sala Parés i a partir d'aquell moment va formar part del grup de joves pintors vinculats a aquesta galeria. L'any 197 hi va fer la primera exposició individual. Ha exposat a Espanya, França i la República Dominicana.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut