Juan Antonio Ramírez Sunyer. Foto arxiu febrer 2018 (EFE)
Juan Antonio Ramírez Sunyer. Foto arxiu febrer 2018 (EFE)

Mor Ramírez Sunyer, titular del jutjat 13 que instruïa la causa contra el procés

El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer va ordenar els escorcolls a la Conselleria d'Economia el 20S

RedaccióActualitzat

El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, ha mort als 71 anys després d'una malaltia.

Ramírez Sunyer instruïa la causa contra els preparatius de l'1-O. Va ser el jutge que va ordenar el 20 de setembre els escorcolls a diverses conselleries i la detenció de diversos alts càrrecs de la Generalitat.

Al mes de desembre va demanar la baixa mèdica. Sunyer va estar ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona per una afectació intestinal, però es va reincorporar al cap d'uns quants mesos a la seva plaça.

El Tribunal Superior de Justícia, a través d'un comunicat, en nom dels magistrats i magistrades, dels jutges i jutgesses de Catalunya trasllada el seu condol a la família i amics.

La Fiscalia General de l'Estat ha lamentat la mort en un comunicat, en què destaca la figura de Ramírez Sunyer com un defensor de "l'ordre constitucional":

"La Fiscalia General lamenta la mort del magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer, titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona. La seva extraordinària capacitat de treball, defensa de la legalitat i l'ordre constitucional, són un llegat per a tots els que treballem a la Justícia"



Instrucció de l'1-O des de Barcelona

La investigació del jutjat número 13 va començar per una querella de Vox contra Santiago Vidal, Lluís Salvadó i Carles Viver i Pi-Sunyer, el març del 2017.

 

 

Ramírez Sunyer va començar amb dues querelles, inicialment contra Santiago Vidal, Carles Vives Pi-Sunyer i Lluís Salvadó. Una causa que actualment està oberta contra una quarantena de persones relacionades amb la convocatòria del referèndum de l'1-O.

La defensa dels líders independentistes van dir al setembre que demanarien la nul·litat de tota la investigació feta pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. És el primer jutjat que va investigar el cas i que, amb la Guàrdia Civil, ha anat proporcionant informació per bastir les acusacions al Suprem.

Durant la seva baixa va portar la investigació de l'1 d'octubre Jaime Conejo Heredia, qui va ordenar l'escorcoll a Unipost. Jaime Conejo Heredia va mostrar públicament a les xarxes socials el seu espanyolisme.

Escorcolls del 20S

El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer va ser qui va ordenar la macrooperació policial contra l'1-O el 20S que va acabar amb 41 escorcolls, 14 detinguts i 20 investigats.

Els agents de la Guàrdia Civil van estar 20 hores a la Conselleria d'Economia, a la Rambla de Catalunya. Una manifestació massiva va respondre a aquest escorcoll i es va concentrar al voltant de la seu.

 

 

Els agents buscaven documentació relacionada amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. La causa està oberta pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació.  

Un any després, els advocats dels detinguts van denunciar que encara no sabien quines causes els imputen.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut