L'actor recollint el premi Oscar per la pel·lícula "Beginners" (Reuters/Gary Hershorn)
L'actor recollint el premi Oscar per la pel·lícula "Beginners" (Reuters/Gary Hershorn)

Mor als 91 anys Christopher Plummer, el capità Von Trapp de "Somriures i llàgrimes"

Actualitzat

L'actor canadenc Christopher Plummer ha mort aquest divendres als 91 anys a la seva casa de Connecticut, segons ha informat la revista Deadline Hollywood.

Plummer va protagonitzar amb Julie Andrews el 1965 l'exitós musical "Somriures i llàgrimes".

Segons explica el magazín especialitzat en informació de Hollywood, Plummer ha mort a casa acompanyat de la seva dona, la també actriu Elaine Taylor, amb qui es va casar el 1970.

Plummer, en el paper del capità austríac Georg von Trapp, interpreta el tema "Edelweiss" als minuts finals de la pel·lícula envoltat de Julie Andrews i dels actors que feien dels seus fills.

 

 

Christopher Plummer ha guanyat quatre dels principals guardons interpretatius dels Estats Units: l'Oscar, l'Emmy, el Globus d'Or i el premi Tony. Ha estat l'actor de més edat a rebre un premi Oscar: el va guanyar el 2011 en la categoria de Millor Actor Secundari amb la pel·lícula "Beginners", amb la que també va guanyar un Globus d'Or.

Christopher Plummer en una imatge del 2017 (EFE/Eugene Garcia)
L'actor Christopher Plummer en una imatge del 2017 (EFE/Eugene Garcia)


L'actor també va estar nomenat a l'Oscar en dues ocasions més per les pel·lícules "All the Money in the World" i "The Last Station".

Lou Pitt, amic i mànager de Christopher Plummer durant 46 anys, ha dit que l'actor "era un home extraordinari que estimava i respectava profundament la seva professió" i ha destacat el bon tracte i l'humor autocrític que tenia.

 

 

 

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut