Mor als 83 anys l'actriu sueca Bibi Andersson, musa d'Ingmar Bergman
Bibi Andersson, en una imatge de 1961 (Wikipedia)

Mor als 83 anys l'actriu sueca Bibi Andersson, musa d'Ingmar Bergman

Va protagonitzar clàssics del cinema com "El setè segell", "Maduixes silvestres" i "Persona"

RedaccióActualitzat

Ha mort als 83 anys l'actriu sueca Bibi Andersson, musa del director de cinema Ingmar Bergman. De la seva mà, Andersson va protagonitzar clàssics com "El setè segell", "Maduixes silvestres" i "Persona".

Entre els nombrosos premis que Bibi Andersson va recollir al llarg de la seva carrera artística hi ha l'Os de Plata com a millor actriu a la Berlinale de l'any 1963 pel seu paper a "L'amant", del director també suec Vigot Sjöman.

L'any 2009, va tenir un accident vascular que li va deixar un costat del cos paralitzat. Just abans, havia participat, a Espanya, a "El gebre", de Ferran Audí, al costat d'Aitana Sánchez-Gijón i Tristán Ulloa.

 

Bibi Andersson (esquerra) amb l'actriu noruega Liv Ullmann a "Persona" (Wikimedia Commons)

 

Andersson va compaginar el cinema i el teatre en una llarga carrera que va començar amb 15 anys, treballant en el camp de la publicitat. Va ser precisament fent uns anuncis d'una marca sueca de sabó, Bris, que va treballar amb Bergman per primera vegada.

També va actuar a Catalunya, amb "El llarg viatge cap a la nit", l'any 1989, i "Les filles d'Afrodita", l'última vegada, el 1992.

 

Bibi Andersson en una imatge del 2008 (EFE)

 

La seva filla, Jenny Grede Dahlstrand, ha confirmat la seva mort, aquest diumenge, i ha assegurat que Andersson ha deixat empremta en la vida de moltes persones:

"Deixa un gran buit per a cadascun dels que vam tenir el privilegi d'estar prop d'ella."


La directora de la Fundació Ingmar Bergman, Jan Holmberg, ha destacat que era una actriu que no sempre va trobar papers que estiguessin a la seva altura, però que Andersson, de tota manera, "els acceptava i els feia molt més grans".

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut